• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Texboxta Arama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar;
Ekli dosyada TextBox1 e araç bilgilerinden herhangi birini(Plaka,TC No,Cinsi,Şoförün adı, Ünvanı) girdiğim zaman bu bilgiler Listbox1' e gelecek. Listbox1'e gelen bilgilerden ilgili satırı seçtiğimde o araça ait bilgiler G5:G10 hücresine gelebilir mi ? . Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Gifi izleyin.Sayın SNNAY kodlarını biraz değiştirip dizi ile yapınca 10 sütundan fazla alınıyor listboxa.

Koda geri kalan ilaveleri eklersiniz sonda gösterdim bir örnek.

1.gif
İyi akşamlar;
Ekli dosyada TextBox1 e araç bilgilerinden herhangi birini(Plaka,TC No,Cinsi,Şoförün adı, Ünvanı) girdiğim zaman bu bilgiler Listbox1' e gelecek. Listbox1'e gelen bilgilerden ilgili satırı seçtiğimde o araça ait bilgiler G5:G10 hücresine gelebilir mi ? . Yardımcı olursanız sevinirim.
Deneyiniz

Konu Sahibi
Sayın SNNAY çok teşekkür ederim. Biraz daha geliştirmek mümkün mü? Şöyle
1-Textbox1 e yazınca hemen gelecek. Butona gerek olmayacak.
2-Textbox 1 e örneğin 5 yazdığmda bütün beş yaılanları getirecek. 55 yazdığımda 55 olanlar gelecek. Örneğin Nuh'un N sini girdiğimde içinde N olanlar Nuh değimde ise içerisinde sadece Nuh olanlar gelecek. Yani süzecek.
3-Listebox1 i çift tıkladığımda değilde hangi satırı seçercem o satıra ait veriler gelecek.
4-Arama küçük ,büyük harfe duyarlı olacak

Sayın SNNAY çok teşekkür ederim. Biraz daha geliştirmek mümkün mü? Şöyle
1-Textbox1 e yazınca hemen gelecek. Butona gerek olmayacak.
2-Textbox 1 e örneğin 5 yazdığmda bütün beş yaılanları getirecek. 55 yazdığımda 55 olanlar gelecek. Örneğin Nuh'un N sini girdiğimde içinde N olanlar Nuh değimde ise içerisinde sadece Nuh olanlar gelecek. Yani süzecek.
3-Listebox1 i çift tıkladığımda değilde hangi satırı seçercem o satıra ait veriler gelecek.
4-Arama küçük ,büyük harfe duyarlı olacak
Deneyiniz

Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim. Dosya yı ilk açtığımda tüm kayıtlar Listboxta gelebilir mi?

Hsn55 konunuz üzerinden devam edebilirsiniz.

Konu Sahibi
İyi Günler Sayın SNNAY yapmış olduğunuz makroya ilave hücreler ekledim. Fakat makroda hata veriyor. anlayamadım. Bakarsanız sevinirim

İyi Günler Sayın SNNAY yapmış olduğunuz makroya ilave hücreler ekledim. Fakat makroda hata veriyor. anlayamadım. Bakarsanız sevinirim
Deneyiniz.. Sayafa bulunan listbox1 e 10 sütundan fazla additem ile ekleme yapılamadığı için AraçBilgileri Sayfasında ki sadece 10 sütunluk veri çekiliyor.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sn. Refaz rowsource ile düzenleme yaparak tüm sütunları listbox a alabilirse daha iyi olur.

Sn. @Refaz rowsource ile düzenleme yaparak tüm sütunları listbox a alabilirse daha iyi olur.
Konu uzuyor abey bu yüzden bıraktım zaten çözülmüştü ve tekrar devam ediliyor.
Rowsource olayı zaten basit üstad az araştırırsa yada uğraşırsa çözeceğinden %100 eminim :)

rowsource ile düzenleme yaparak tüm sütunları listbox a alabilirse daha iyi olur.
Hocam bilmediğim daha doğrusu denemediğim için soruyorum.Sayfadaki activex listboxa en fazla 10 sütunmu geliyor?
Dizi ile normalde userformdaki listboxa 10 dan fazla alınıyor ama sayfa için en fazla 10 yazmışsınız.
Rowsource için ise extra bir sayfa eklenmesi gerekiyor aranıp bulunanlar oraya aktarılıp gerisi zaten malum rowsource olayı.

Hocam daha fazla veri eklediğimde hata veriyor.
Başlık eklediğiniz içinmi yani 10 sütundan fazlamı yoksa satır eklediğiniz içinmi hata?
Birde hata resmini ve hangi kod satırda hata verdiğini anlatırsanız belki fazdası olur hata çıkınca Debug olana tıklayın.

Konu Sahibi
Sayın Feraz ekli dosyada araç bilgileri sayfasında sürün sayısını (Y) sütünüa kadar çoğalttım. Bu verileri Veri girişi Sayfasına E4:E22 hücre aralğına listbox1 deki satırı seçtiğimde gelmesi gerekiyor.Listbox1 de sütün 11 olacak. Fakat Listbox1 de satırı seçtiğimde tüm bilgiler veri girişi sayfasında E4:E22 hücre aralığına gelecek. Fakat ben sonra asıl dosyamda ver girişi sayfasında E22:E24 hücre aralığını düzenleyerek farklı satır lara alabileceğim Örneğin:E4, F8, gibi

Gifi izleyin.Sayın SNNAY kodlarını biraz değiştirip dizi ile yapınca 10 sütundan fazla alınıyor listboxa.

Koda geri kalan ilaveleri eklersiniz sonda gösterdim bir örnek.

1.gif

Çözüm
bilgiler veri girişi sayfasında E4:E22 hücre aralığına gelecek. Fakat ben sonra asıl dosyamda ver girişi sayfasında E22:E24 hücre aralığını düzenleyerek farklı satır lara alabileceğim Örneğin:E4, F8, gibi

Yukardaki yazdığınızı alttaki kodlardan ayarlayabilirsiniz zaten kodlar açık abey.
Kodlarda zaten son yüklenen dosyada bulunuyor.

HTML:
C:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın Refaz teşekkür ederim. Ekli resimde sarı renkli hücrelere veri alabilmem için makroda nereye ilave etmem gerekiyor.Ekran Alıntısı.PNG

Rica ederim.
Hocam gifte en sonlarda gösterdim.
Sadece 2 yere eklenecek.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri