• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Texboxta Arama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar;
Ekli dosyada TextBox1 e araç bilgilerinden herhangi birini(Plaka,TC No,Cinsi,Şoförün adı, Ünvanı) girdiğim zaman bu bilgiler Listbox1' e gelecek. Listbox1'e gelen bilgilerden ilgili satırı seçtiğimde o araça ait bilgiler G5:G10 hücresine gelebilir mi ? . Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Gifi izleyin.Sayın SNNAY kodlarını biraz değiştirip dizi ile yapınca 10 sütundan fazla alınıyor listboxa.

Koda geri kalan ilaveleri eklersiniz sonda gösterdim bir örnek.

1.gif
Konu Sahibi
Hocam şuraki 30 neyi ifade ediyor
ReDim arr(1 To 30, 1 To 1): say = 0
say = say + 1: ReDim Preserve arr(1 To 30, 1 To say)

Hocam şuraki 30 neyi ifade ediyor
ReDim arr(1 To 30, 1 To 1): say = 0
say = say + 1: ReDim Preserve arr(1 To 30, 1 To say)
30 sayısını listboxtaki sütun sayısı kaç ise o kadar yazın.
Şöyle düşünün.Bir dizi ekleniyor ve dizinin sütun sayısıda 30 oluyor.Sonrada bu eklenen sütun dizisine döngü ile içleri doluyor aynen sayfaya döngü ile veri aktarımı yapıldığı gibi örneğin.

Konu Sahibi
Ben Listboxa örneğin 5 sütün almak istiyorum. Arama bu 5 sütunda mu oluyorr .Yoksa araç bilgileri sayfasında tüm sütunlarda mı oluyor?

Ben Listboxa örneğin 5 sütün almak istiyorum. Arama bu 5 sütunda mu oluyorr .Yoksa araç bilgileri sayfasında tüm sütunlarda mı oluyor?
Hocam youtube yada internete yazıp aratın vba redim ve redim preserve gibi.
Orda yabancı video kaynak çok ve sanırım Türkçe kaynak az.
Önceki mesajda açıkladığım gibi anlatabiliyorum sadece.
5 olayını sayfa olarak düşünmeyin.Sanal bir dizi oluşturup sütun sayısı 5 olarak yazarsanız 5 olur.Redim ve preserve olayını bence bir tam öğrenin zaten zor değil.

Rica ederim,yapay zeka belki daha iyi anlatır diye sordum alttaki yazıyı yazdı.

Kolay gelsin.

VBA'da iki boyutlu diziler de tanımlanabilir ve bu dizilerin boyutlarını değiştirmek için ReDim ve ReDim Preserve kullanılabilir. Ancak ReDim Preserve komutunun, sadece son boyut üzerinde değişiklik yapabileceğini unutmamak önemlidir.

İki Boyutlu Dizi Tanımı​

Bir iki boyutlu dizi, satır ve sütunlardan oluşur. Örneğin, bir tablo gibi düşünülebilir. Şimdi iki boyutlu bir diziyi nasıl tanımlayıp yeniden boyutlandırabileceğimize bakalım:

1. ReDim Kullanımı​

ReDim, iki boyutlu bir dizinin her iki boyutunu da değiştirebilir. Ancak ReDim kullanıldığında, dizinin tüm içeriği kaybolur.

Örnek:

vba
Code kopieren
Dim dizi(,) As Integer ' İki boyutlu dinamik dizi tanımı

ReDim dizi(1 To 3, 1 To 4) ' 3 satır ve 4 sütundan oluşan bir dizi

Bu örnekte, dizi 3 satır ve 4 sütundan oluşur.

2. ReDim Preserve Kullanımı​

ReDim Preserve, iki boyutlu bir dizinin sadece son boyutunu (yani sütun sayısını) değiştirmek için kullanılabilir. Eğer satır sayısını değiştirmek isterseniz, Preserve kullanılamaz.

Örnek:

vba
Code kopieren
Dim dizi(,) As Integer

ReDim dizi(1 To 3, 1 To 2) ' 3 satır ve 2 sütundan oluşan bir dizi

' Diziye bazı veriler ekleyelim
dizi(1, 1) = 10
dizi(1, 2) = 20

' Sadece sütun sayısını artırarak mevcut verileri koruyalım
ReDim Preserve dizi(1 To 3, 1 To 5) ' Satır sayısı aynı kalır, sütun sayısı 5'e çıkar

Bu örnekte:

• Öncelikle 3 satır ve 2 sütundan oluşan bir dizi tanımlanmıştır.
  • Daha sonra ReDim Preserve ile sadece sütun sayısı artırılmıştır. Satır sayısı sabit kalmış, dizi genişletilmiştir.
Eğer hem satır hem de sütun boyutunu aynı anda değiştirmeye çalışırsanız, ReDim Preserve hata verir.

Önemli Noktalar:​

• ReDim Preserve sadece son boyutu koruyarak değiştirebilir.
  • Eğer hem satır hem de sütun sayısını değiştirmek istiyorsanız, verileri elle kopyalamanız gerekir, çünkü ReDim Preserve buna izin vermez.
Bu yüzden, iki boyutlu dinamik dizilerle çalışırken Preserve kullanırken dikkatli olunması gerekir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri