Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
tamam renklendirmeyi yapıyor ancak iki sorun var
formülü Cells(Target.Row, "B") = Format(Date + Time) veya Cells(Target.Row, "B") = Format(Now(), "dd.mm.yyyy hh:mm") yazdığımda da renklendirebiliyorum ama tarih olarak algılamıyor benim amacım tarihi bozmadan renklendirmekdüzgün sıralama yapması için tarih formatını yıl-ay-gün saat:dakika şeklinde formatlanabilir
aşağıdaki kod veriyi o şekilde kaydeder sıralama düzgün çalışır ama sonuçta gerçek tarih olmadığı için süzme işleminde 2 tarih aralığını alırken sorun çıkarabilir
HTML:
o zaman tarih için 2 sütun kullanabilirsiniz bir sütun renklendirilmiş metin türünde tarih olur diğeri gerçek tarihformülü Cells(Target.Row, "B") = Format(Date + Time) veya Cells(Target.Row, "B") = Format(Now(), "dd.mm.yyyy hh:mm") yazdığımda da renklendirebiliyorum ama tarih olarak algılamıyor benim amacım tarihi bozmadan renklendirmek
bu formül de diğerlerinin aynı sanırım buna çözüm bulabilecek biri yok baktığım zaman tarih ve saati ayıra biliyorum ama sıralamak istediğimde tarihsel bir sıralama yapamıyorumMerhaba, tarih formatını metine çevirip renklendirme yapılabilir. Ancak başka bir işlemde A sütunundaki veriler tarih olarak kullanılamaz. Yeniden düzenleme yapmanız gerekir. Bu açıklamayı dikkate alarak kodlarınızı güncelleyebilirsiniz.
HTML:
evet tarih olarak görünüyor ancak sağ tık sırala dediğinden a'dan z'ye sıralıyor büyükten küçüğe sıralaması gerekiyor. a'dan z'ye sıraladığımda 15.06.2023 gibi bir tarih 11.07.2023 tarihinden sonra geliyor önünde olması lazım
Sanırım iki mesajda da yazdığım anlaşılmadı.evet tarih olarak görünüyor ancak sağ tık sırala dediğinden a'dan z'ye sıralıyor büyükten küçüğe sıralaması gerekiyor. a'dan z'ye sıraladığımda 15.06.2023 gibi bir tarih 11.07.2023 tarihinden sonra geliyor önünde olması lazım
Ancak başka bir işlemde A sütunundaki veriler tarih olarak kullanılamaz. Yeniden düzenleme yapmanız gerekir.