• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü renklendirme kodu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

blue

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Böyle bir kod yazdımC hücresine veri girildiğinde A sütununa otomatik tarih ve saat atıyor. Tarihin farlı saatin farklı bir renk olmasını istiyorum ancak birinci koşulda hangi renk varsa bütün hücreyi o renk yapıyor bunu nasıl önleyebilirim.

Çözüm
Merhaba, tarih formatını metine çevirip renklendirme yapılabilir. Ancak başka bir işlemde A sütunundaki veriler tarih olarak kullanılamaz. Yeniden düzenleme yapmanız gerekir. Bu açıklamayı dikkate alarak kodlarınızı güncelleyebilirsiniz.
HTML:
Kod:
kodu aşağıdaki gibi düzenler misiniz?
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
kodu aşağıdaki gibi düzenler misiniz?
HTML:
Kod:
tamam renklendirmeyi yapıyor ancak iki sorun var
birincisi saatin sonundaki saniyeleri kaldıramıyorum
ikincisi sıralama yapmak istediğimde alfabetin sıralama yapıyor tarihe göre sıralamıyor
yanı 1.07.2023 den sonra 2.06.2023 geliyor

bildiğim kadarıyla tarih ve zaman aslında bizim gördüğümüz şekilde kaydedilmez excelde;
veriler aslında 123,456 gibi ondalık sayı olarak kaydedilir. biz anlayalım diye tarh şeklinde formatlanır.
mesela 11.07.2023 12:13:59 aslında 45118,5097106481 ondalık sayısına denk gelir.
dolayısıyla sizin yazdığınız kod renklendirme yapmaz

düzgün sıralama yapması için tarih formatını yıl-ay-gün saat:dakika şeklinde formatlanabilir
aşağıdaki kod veriyi o şekilde kaydeder sıralama düzgün çalışır ama sonuçta gerçek tarih olmadığı için süzme işleminde 2 tarih aralığını alırken sorun çıkarabilir
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
düzgün sıralama yapması için tarih formatını yıl-ay-gün saat:dakika şeklinde formatlanabilir
aşağıdaki kod veriyi o şekilde kaydeder sıralama düzgün çalışır ama sonuçta gerçek tarih olmadığı için süzme işleminde 2 tarih aralığını alırken sorun çıkarabilir
HTML:
Kod:
formülü Cells(Target.Row, "B") = Format(Date + Time) veya Cells(Target.Row, "B") = Format(Now(), "dd.mm.yyyy hh:mm") yazdığımda da renklendirebiliyorum ama tarih olarak algılamıyor benim amacım tarihi bozmadan renklendirmek

Merhaba, tarih formatını metine çevirip renklendirme yapılabilir. Ancak başka bir işlemde A sütunundaki veriler tarih olarak kullanılamaz. Yeniden düzenleme yapmanız gerekir. Bu açıklamayı dikkate alarak kodlarınızı güncelleyebilirsiniz.
HTML:
Kod:

Çözüm
formülü Cells(Target.Row, "B") = Format(Date + Time) veya Cells(Target.Row, "B") = Format(Now(), "dd.mm.yyyy hh:mm") yazdığımda da renklendirebiliyorum ama tarih olarak algılamıyor benim amacım tarihi bozmadan renklendirmek
o zaman tarih için 2 sütun kullanabilirsiniz bir sütun renklendirilmiş metin türünde tarih olur diğeri gerçek tarih
sıralama ve filtreleme işlemleri gerçek tarih alanına göre yapılır, diğeri de görünümü düzeltir

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
bu formül de diğerlerinin aynı sanırım buna çözüm bulabilecek biri yok baktığım zaman tarih ve saati ayıra biliyorum ama sıralamak istediğimde tarihsel bir sıralama yapamıyorum

Konu Sahibi
Tarih olarak kullanılmayacağını belirtmiştim.
Kod sonucu.
Ekli dosyayı görüntüle 18398
evet tarih olarak görünüyor ancak sağ tık sırala dediğinden a'dan z'ye sıralıyor büyükten küçüğe sıralaması gerekiyor. a'dan z'ye sıraladığımda 15.06.2023 gibi bir tarih 11.07.2023 tarihinden sonra geliyor önünde olması lazım

bir yerde ödün vermeniz gerekiyor
ya renksiz olacak, ya tarih için 2 alan olacak biri renkli öbürü gerçek tarih olacak
yada tek alan olur metin renklendirilir ama sıralama olması için tarih alanının yıl.ay.gün saat:dakika formatında olması gerekir ki bu durumda gerçek tarih olmadığı için filtreleme de sorun çıkabilir

evet tarih olarak görünüyor ancak sağ tık sırala dediğinden a'dan z'ye sıralıyor büyükten küçüğe sıralaması gerekiyor. a'dan z'ye sıraladığımda 15.06.2023 gibi bir tarih 11.07.2023 tarihinden sonra geliyor önünde olması lazım
Sanırım iki mesajda da yazdığım anlaşılmadı. :)
Tarih olarak kullanamazsınız!
Ancak başka bir işlemde A sütunundaki veriler tarih olarak kullanılamaz. Yeniden düzenleme yapmanız gerekir.

Farklı bir sütuna da tarihi sayı formatında kaydettirin.
Sıralamayı bu sutunu baz alarak yaptırın.

yada ;
bir for döngüsü ile hepsini tarih veya sayı formatına çevirin
sıralama yapın (Manulel veya kod ile)
tekrar bir for döngüsü ile hepsini metin formatına çevirip renklendirin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri