11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı İMSAKİYESİ
İmsaka Kalan İmsak Saati
  • DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Kodlu Stok Giriş-Çıkışı

Konu sahibi son olarak 8 saat önce görüldü

İSO1970

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 145
Arkadaşlar istediğim çözümü dosyanın içinde açıkladım.

Ekli dosyalar

Windows 10 Opera 127
Son eklediğim dosyada eksik kalan nedir, söylerseniz kontrol edebilirim.

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 145
Son eklediğim dosyada eksik kalan nedir, söylerseniz kontrol edebilirim.
Alpi hocam galiba ben anlatamadım bu sefer farklı anlatmaya çalışayım.Ayrıca bu gönderdiğim dosya üzerinde çalışırsanız sevinirim. Kalem sayısını biraz daha düşürdüm (200 adet gibi kaldı).Şimdi STOK LİSTESİ'nde (Y) sütunu süzülmüş haliyle varsayalım.(Y*O) sütunundaki hücrelerin çarpımı sonucu (X) sütunundaki hücreye yazdırıyoruz.(F) sütünundaki hücreleride (X) sütunundaki hücrelerin değerinden çıkartarak STOK HAREKET LİSTESİ'ne toplu yazdırmak istiyoruz.(Y*O) (X) hücresine,(F-X) STOK HAREKET LİSTESİ'ne yazdırmak istiyoruz.Yani (Y) sütunundaki hücre değerleri 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 gibi değişebilir,değiştiği zamanda çarpan olduğu için (X) sütunundaki hücrelerde değişecek hayliyle
(X) sütunundaki seçili hücrelere (Y*O) formülü uyguladım.Bu formülün kalması gerekiyor (farklı zamanlarda (Y) sütunundaki hücre değerleri farklı olabilir)
Yukarıdaki hücre adresi belirtirseniz dediğiniz olay şu anki dosyadaki süzülmüş olan (Y) sütunudur.
Bir de STOK HAREKET LİSTESİ'ne STOK LİSTESİ'ndeki (F) sütununda bulunan değerler (X) sütunundaki değerden küçük olunca (0) sıfır olarak atıyor.Bunu (0) sıfır değilde ne kadar miktar varsa onu atabilsin ki (F) sütunu hücre değeri (0) kalsın.
ÖRNEK:STOK LİSTESİ'nde 400023 kodlu kalem (X) sütunundaki hücre değerinden küçük olduğu için (0) sıfır değil de (3) olarak atsın ve (3) miktarı (0) sıfır kalsın istiyoruz.

Ekli dosyalar

Windows 10 Opera 127
(F) sütünundaki hücreleride (X) sütunundaki hücrelerin değerinden çıkartarak STOK HAREKET LİSTESİ'ne toplu yazdırmak istiyoruz.
Burada F den X'i çıkarıyordum. Tam tersi mi olacak?
(F-X) STOK HAREKET LİSTESİ'ne yazdırmak istiyoruz.
Burada da tam tersi F-X demişsiniz.
F den mi X çıkarılacak? X den mi F çıkarılacak?

Burada Eklediğiniz dosyaya göre
F22 = 10
X22 = 4 yazıyor.

STOK HAREKET LİSTESİ'ne kaç rakamını aktaracağım?
Aktarma işlemi bitince X22'de formül olduğu için değiştirmeyeceğim, peki F22 hücresine ne yazacağım?

Eğer F'den X'i çıkaracaksam
Verdiğim örneğe göre STOK HAREKET LİSTESİ'ne 4 rakamını aktaracaksam ve F22 = 6 yazacaksam zaten 20. mesajdaki dosya bunu yapıyor.

"Bir de" ile başladığınız son kısmı da zaten eklemiştim.
Yani 20. mesajdaki dosya burada anlattıklarınızın aynısın yapıyor. Sadece F-X mi olacak yoksa X-:F mi olacak orası net değil. Eğer F-X olacaksa 20. mesajdaki dosya sizin istediklerinizi gerçekleştiriyor.

Şimdi 20 numaralı mesajdaki dosyada 10 kalem bıraktım gerisini sildim. Tekrar kontrol eder misiniz? Buraya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri