• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelleme Sorunu cözemedim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun Aleyküm Dostlar Ekte bulanan sayfamda hisse sayfasından veri sayfasına giris yaptıktan sonra Güncellesem makrosunu çalıştırdığımızda hata almaktayım.
söyle diyelim sebahattin kaldırıma list Boxlarda Cif tıkadığımızda Sebahattin'e ait bilgiler textbok lara gelmektir fakat Kurban küpe yazan yanındaki Combok sa başka bir küpe no seçtiğimizde bize ekran ekte olan ekran görüntüsü hatası veriyor ve güncelleme yapmıyor ve kurban hisse fiyatı yanında bulunan textbok lara hisse fiyatı formatı tl cinsinden yazılması olabilirmi Ayrıca ödemelerin düzgün yapılabilmesi için her yeni kayıt yapılırken veya güncelleme yapılırken 1.taksit ve 2.taksit ödemelerin yanında bulunan textbok tl cinsinden 0.00 sekilde olursa daha güzel olur ALLAH' A emanet olunuz

Çözüm
Hocam guncellemelerde sıkıntı yok gayet guzel çalışıyor hisse hesaplarında yani toplam hesaplarda düzgün çalışması için kurban no küpe Yanındaki comboks seçildiğinde 1 taksit ödeme ve 2 taksit ödeme yanındaki texsboxs larda sistem otomatik olarak 0.00 TL cinsinden yazılması gerekirdi hissedarı kalan borcu Excel sayfasina kayıt edilebilirsin ( 1 taksit ve 2 taksit ) texs boks boş kaldiginda hesaplamayi yapmıyor
Ve ayrıca bize destek verdiğiniz içi ayrıca çok teşekkür ederiz ve Allah razı olsun
Rica ederiz.
Başlık için konu çözüldü ve daha fazla uzamaması için yeni konu açın abey.
Amin sizdende Allah razı olsun.
Kolay gelsin.
Selamun Aleyküm Dostlar Ekte bulanan sayfamda hisse sayfasından veri sayfasına giris yaptıktan sonra Güncellesem makrosunu çalıştırdığımızda hata almaktayım.
söyle diyelim sebahattin kaldırıma list Boxlarda Cif tıkadığımızda Sebahattin'e ait bilgiler textbok lara gelmektir fakat Kurban küpe yazan yanındaki Combok sa başka bir küpe no seçtiğimizde bize ekran ekte olan ekran görüntüsü hatası veriyor ve güncelleme yapmıyor ve kurban hisse fiyatı yanında bulunan textbok lara hisse fiyatı formatı tl cinsinden yazılması olabilirmi Ayrıca ödemelerin düzgün yapılabilmesi için her yeni kayıt yapılırken veya güncelleme yapılırken 1.taksit ve 2.taksit ödemelerin yanında bulunan textbok tl cinsinden 0.00 sekilde olursa daha güzel olur ALLAH' A emanet olunuz
ListBoxa çift tıklarsanız istediğiniz güncellemeyi yapar.

Konu Sahibi
Çif tılama güncellemeyı bazan yapıyor bazan yapmıyor

Sayın Sebahattin
Güncelleme yapabilmeniz için listboxa çift tıklayıp
textboxların dolmasını sağlamalısınız.
Daha sonra textboxlarda değişiklik yapabilirsiniz.
Güncelle butonuna tıkladığınızda güncelleme yapar.
ListBoxa çift tıklama ile güncelleme yapamazsınız.
ListBoxdaki çift tıklama olayı textboxlara gerekli bilgileri getirmek için.

Konu Sahibi
Sayın hocam şu anda sizin dediğiniz yöntemi uyguladım
ListBox daki Sebahattin kaldırım üzerine cift tıkladım textboks Lara Sebahattin kaldırım tüm bilgiler geldi kurban no küpe. Nosunu comboks dan 7 de bağlı ile değiştirdim guncelle makrosunu calistirdigimda bana listBoxdan seçim yapınız mesajı cikiyor

Konu Sahibi
Saygı deger kardesim Güncelleme islemini hisse sayfasında veri girisi yaptıktan sonra hisse bul sayfasından arama yaptırdiğimiz zaman gelen veriye tıklayıp güncelleme sayfasına geldiğimizde güncelle makrosunu calistırdigimizda ekran göruntüsundekı hatayı bize mesaj olarak veriyor

Konu Sahibi
s1.sıldim yine hata
Range("A" & güncelle).Resize(1, UBound(gnC) + 1) = gnC ( hatalı kısım)
hata veriyor

Ben dosyayı inceleyemiyorum.Hata verince o satırın üstüne mausu güncelle yazan yere götürüp bekleyin ne yazacak?

Yada hata satırından önce alttaki gibi mesaj verdirin ne çıkacak?

Msgbox güncelle

Sayın Sebahattin
ben sizin dosya planlamanıza uyarak kod düzenledim.
Ortada hata falan yok.
ListBox a çift tıklamazsanız güncelleme yapamazsınız.

buyrun.
7 de bağlıydı. 11 e bağladım.
listbox a çift tıklayın. textboxlar dolsun.
textboxlarda istediğiniz değişikliği yapın . güncelleye tıklayın.
olsun bitsin.

Konu Sahibi
Range("A" & güncelle).Resize(1, UBound(gnC) + 1) = gnC ( hatalı kısım)

Konu Sahibi
hocam en son gönderdiğiz dosyada hatta ekran göruntusu

Sayın Sebahattin
Bir kez daha tekrarlıyorum.
Ben sizin dosya tasarımınıza kod yazdım.
Yazdıklarımı aynen yapın. Hata almazsınız.
LİstBox da Sabahattin Kaldırım satırına çift tıklayın.
Text Boxlar dolsun. ComboBox dan 15 e bağlayın.
Sonra Güncelle butonuna tıklayın.
Çıkın formdan sayfaya bakın. Güncellemiş mi.
Günceller.
Tekrar formu açın. Aynı şahsi listbox dan çift tıklayın.
Bu sefer telefon numarasını değiştirin. Güncelle butonuna tıklayın.
Çıkın formdan bakın sayfaya değişmiş mi.
Değişir. Ne yazdıysanız o gelir.
Tekrar girin forma. Aynı şahsa bir daha çift tıklayın.
Dolsun textboxlar. Orda ödemeler var. Yazın bir şeyler . Güncelle butonuna tıklayın.
Gene çalışır. ListBox seçili değilken Güncelleme butonuna basarsanız hata alırsınız.
Resimlerin hiçbirinde listbox seçili değil.

Adı üstünde Güncelleme.
Bunu yapabilmemiz için bir arama birimimiz olması gerekir.
Bu birimler de form üzerinde nesneler.
ComboBox, textbox , listbox.
Bunlar dolu olmazsa neyi güncelleyeceğiz.

14.Mesaj için;

Tahmin ettiğim gibi ikinci resimde mesaj boş geliyor.Yani güncelle değişkeni normalde sayı olmalı sonuç olarak güncellenecek satır no gibi olmalı yani.
Neyse diğet üstadın dediklerini deneyin abey ben bakamıyorum dosyaya.
Ayrıca s1. Kısmını ekleyin tekrar.14.Mrsajdaki resimde tanımlanmış belki tanımlanmamıştır diye düşünmüştüm ilk olarak.

14.Mesaj için;

Tahmin ettiğim gibi ikinci resimde mesaj boş geliyor.Yani güncelle değişkeni normalde sayı olmalı sonuç olarak güncellenecek satır no gibi olmalı yani.
Neyse diğet üstadın dediklerini deneyin abey ben bakamıyorum dosyaya.
Ayrıca s1. Kısmını ekleyin tekrar.14.Mrsajdaki resimde tanımlanmış belki tanımlanmamıştır diye düşünmüştüm ilk olarak.
Sayın Refaz indirip bakmadığınız dosyay afaki yorum yapıyorsunuz.
S1 i falan silmeye gerek yok.
UserFormu doğru kullanmaya ihtiyaç var.
UserForm tasarımı da benim tercihim değil.
Ben olan tasarıma kod yazdım.

Konu Sahibi
hocam arama sayfası hisse bul makrosu oradan bulup cift tıklama iye güncelle sayfasını aciyor veri geliyor
rsajdaki resimde tanımlanmış belki tanımlanmamıştır diye düşünmüştüm ilk olarak.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri