• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelleme Sorunu cözemedim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun Aleyküm Dostlar Ekte bulanan sayfamda hisse sayfasından veri sayfasına giris yaptıktan sonra Güncellesem makrosunu çalıştırdığımızda hata almaktayım.
söyle diyelim sebahattin kaldırıma list Boxlarda Cif tıkadığımızda Sebahattin'e ait bilgiler textbok lara gelmektir fakat Kurban küpe yazan yanındaki Combok sa başka bir küpe no seçtiğimizde bize ekran ekte olan ekran görüntüsü hatası veriyor ve güncelleme yapmıyor ve kurban hisse fiyatı yanında bulunan textbok lara hisse fiyatı formatı tl cinsinden yazılması olabilirmi Ayrıca ödemelerin düzgün yapılabilmesi için her yeni kayıt yapılırken veya güncelleme yapılırken 1.taksit ve 2.taksit ödemelerin yanında bulunan textbok tl cinsinden 0.00 sekilde olursa daha güzel olur ALLAH' A emanet olunuz

Çözüm
Hocam guncellemelerde sıkıntı yok gayet guzel çalışıyor hisse hesaplarında yani toplam hesaplarda düzgün çalışması için kurban no küpe Yanındaki comboks seçildiğinde 1 taksit ödeme ve 2 taksit ödeme yanındaki texsboxs larda sistem otomatik olarak 0.00 TL cinsinden yazılması gerekirdi hissedarı kalan borcu Excel sayfasina kayıt edilebilirsin ( 1 taksit ve 2 taksit ) texs boks boş kaldiginda hesaplamayi yapmıyor
Ve ayrıca bize destek verdiğiniz içi ayrıca çok teşekkür ederiz ve Allah razı olsun
Rica ederiz.
Başlık için konu çözüldü ve daha fazla uzamaması için yeni konu açın abey.
Amin sizdende Allah razı olsun.
Kolay gelsin.
Sayın Refaz indirip bakmadığınız afaki yorum yapıyorsunuz.
S1 i falan silmeye gerek yok.
UserFormu doğru kullanmaya ihtiyaç var.
UserForm tasarımı da benim tercihim değil.
Ben olan tasarıma kod yazdım.
Size zaten birşey demedim.S1 olayını ilk mesajımda üstadın yolladığı resimde kodları tam görükmediği için tanımlanmamış olabilir diye yazdım.
Evet dosya içeriğini bilmiyorum.
Zaten size kızanda yok üstad hemen celallenmeyin.

hocam arama sayfası hisse bul makrosu oradan bulup cift tıklama iye güncelle sayfasını aciyor veri geliyor
Abey öncedende yazdığım gibi anladığım güncelle değişkeni ile ilgili durum.
Sayın excelcan hocanın dediklerini bir uygulayın.Hiç olmadı yarın akşama doğru bakarım kendi adıma.

Konu Sahibi
sayın hocam excelcan hocaya tesekkur ederim dediklerini uygulamaya calistim fakat bizim hisse sayımız oldukca kalabalık oluyur yaklasık 200 hayvana kadar cıkabiliyor buda yaklasık 1400 kısılık hisse demek bunun için hisse bul sayfasından hissedarı bulup güncelleme sayfasından güncelleme yapmak istıyoruz

sayın hocam excelcan hocaya tesekkur ederim dediklerini uygulamaya calistim fakat bizim hisse sayımız oldukca kalabalık oluyur yaklasık 200 hayvana kadar cıkabiliyor buda yaklasık 1400 kısılık hisse demek bunun için hisse bul sayfasından hissedarı bulup güncelleme sayfasından güncelleme yapmak istıyoruz
Sayın Sebahattin isterse 14 bin hissedar olsun.
Farketmez ki.
Siz kendi form tasarımınızı doğru kullanırsanız sıkıntı olmaz.
ListBoxa çift tıklama olayını yapacaksınız.
Hepsi bu.

Konu Sahibi
Abey öncedende yazdığım gibi anladığım güncelle değişkeni ile ilgili durum.
Sayın excelcan hocanın dediklerini bir uygulayın.Hiç olmadı yarın akşama doğru bakarım kendi adıma.
Hocam sizi beklemeye devam edeceğim bizim için hisse bul sayfasından güncelleme yaparsak bizim için daha güzel olur diye düşünüyorum bu konuda sizlerden destek bekliyoruz bu arada excalcan hocaya teşekkürler ediyoruz

Son dosyayı denedim çalışıyor.
Anlatılan gibi çift tıklayacaksınız ve yanılmıyorsam tüm textbox vb.... dolu olması grekiyor yoksa hata veriyor.
Yani CDbl(TextBox3.Value)
gibi yer cdbl olarak tanımlanmış bu boş olursa hata veriyor.

gnC = Array(CBKSIRANO.Text, TXTHADISOYADI.Text, TXTTEL.Text, TXTSOR.Text, TXTHBÖLGE.Text, TXTSBÖLGE.Text, "", "", "", _
CDbl(TextBox3.Value), CDbl(TextBox4.Value), (TextBox6.Value), CDbl(TextBox5.Value), (TextBox7.Value), CDbl(TextBox8.Value), _
CDbl(TextBox9.Value))

Son düzenleme:
Sorununuz için video çektim.Dosyayı tam incelemedim ama tahminen çok fazla yerde değişiklikler olması grekebilir konu dışı olarak.
Vidoyu izleyin sonra sileceğim.

Konu Sahibi
Hayırlı sabahlar hocam bu videdo çektiğin lisx boxs sayfasında sıkıntı yok fakat bu sayfada bulunan hisse bul sayfasından gelen veriyi güncelleme aldığımız zaman hata veriyor

Konu Sahibi
Adı üstünde Güncelleme.
Bunu yapabilmemiz için bir arama birimimiz olması gerekir.
Bu birimler de form üzerinde nesneler.
ComboBox, textbox , listbox.
Bunlar dolu olmazsa neyi güncelleyeceğiz.
Arama sayfası hisse bul kaydet bütününün yaninda hisse bul kısmı arama sayfasidiir

Hayırlı sabahlar hocam bu videdo çektiğin lisx boxs sayfasında sıkıntı yok fakat bu sayfada bulunan hisse bul sayfasından gelen veriyi güncelleme aldığımız zaman hata veriyor
Hayırlı sabahlar.
Resimlerinizden öyle anlaşılmışstı ve hatalar vardı eğer izlediyseniz videoyu görmüşsünüzdür.
Diğer dediğinize akşama doğru bakabilirim ama konu çorba oldu gibi.

Sorunuz başlık güncelleme ile alakalı.Şimdi güncellememi yoksa arama ilemi alakalı?

Konu Sahibi
Hocam sayfamda bulunan veri hisse sayfasında bulunan veri sayfasina giriş yapıldığında hisse bul sayfasını açtığımızda bir veri arattirdigimiza veri lisxboxs Lara geldiğinde burada veriye cif tıklama yaptığımızda guncelleme geliyor ve bilgileri değiştirip güncelleme yap dediğimde hatayı burada alıyorum artık başlık konusunda ?

Hocam sayfamda bulunan veri hisse sayfasında bulunan veri sayfasina giriş yapıldığında hisse bul sayfasını açtığımızda bir veri arattirdigimiza veri lisxboxs Lara geldiğinde burada veriye cif tıklama yaptığımızda guncelleme geliyor ve bilgileri değiştirip güncelleme yap dediğimde hatayı burada alıyorum artık başlık konusunda ?
hocam yanlış anlamadıysam sorunu yanlış soruyorsun. hisse bul da arama yapıyorsun orada seçtiğin isim listbox ekranında altta da seçili olarak gelmesi gerek. bunu sorman lazım. sen hisse bulda bir isim yazıp onun üstüne tıklayınca üstteki textboxlarda bilgiler gelmesine rağmen alttaki listboxta isim seçili olmadığı için (satır mavi olmadığı için) nereye güncelleme yapacağını bulamıyor. Hisse buldan geldiğinde direkt listboxta isim seçili olsun (satır mavi olsun) onu sorman lazım

Konu Sahibi
Hocam hisse bul sayfasında Sebahattin kaldırım aradığım isim varsa listbox ekraninda seçili geliyor listbox sayfasında gelen veriye çift tıkladığında güncelleme ekranı (sayfası geliyor) ben burada verilerde degisiklik yaptığımda hata veriyor

Hocam hisse bul sayfasında Sebahattin kaldırım aradığım isim varsa listbox ekraninda seçili geliyor listbox sayfasında gelen veriye çift tıkladığında güncelleme ekranı (sayfası geliyor) ben burada verilerde degisiklik yaptığımda hata veriyor
Tahmin ettiğim gibiyse videodada gösterdiğim gibi güncelle değişkeni seçili yani güncelle=activecell.value gibiydi.Bundan dolayı arama yapınca güncelle değişkeni ile listbox satıd eşleşmez eşleşse bile yanlış veri eşleşebilir.Hata swbebi öncedende dediğim gibi güncelle değişkeni ile olabilir öncedende yazdığım gibi birçok yerde değişiklikler olabilir.Dosyaya tekrar bakıp video ekleyebilirim bugün.

Bir video çektim dediğinize göre ve nerde hata veriyor anlamadım.
Sizde bir gif yada video çekip yükleyin hata veren şekilde.
Dediklerimi yaptıysanız hata olmaması gerek hata varsada tekrar dosya yükleyin bakalım nasıl değişiklik yaptınız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri