• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel VBA ile Stok Programı

gazidayi

Gold Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
15 Haziran 2026
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 144
Merhaba Elektronikciyim ve böyle bir stok tuttuğum excel dosyam var kendim hazırladım fakat bunu pratik bir şekilde form eklenebilir mi. Ürün Ekleyip çıkarma veya güncelleme yapıldığında kolaylık sağlayıp mevcut adeti otomatikmen düşürüp yükselten birşey olabilirmi. Karşılığı x olan ürünler aynı numaralı parçaları kullandığı için yazıldı.

Ekli dosyalar

Android 10 Google Chrome 146
Yardımcı olacak diğer arkadaşlara ışık tutması açısından PCB, COF, kutu adetleri ile aralarındaki bağlantıyı, nereden, nereye ekleyip nereden düşüyorsunuz açıklayınız zira açıklamanız yetersiz

Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 146
Anladım uyarınız için teşekkürler.
Şöyleki eklentideki Excel dosyasındaki her bir yatay satır birbirinden sökülen bağlantılı ürünler. Burda bana lazım olan kısayoldan PCB, cof ve kulak ekleyip çıkarmak yani eklediğim ve kullandığım örnek bir ürün dağıttım
PCB 1 adet eklenir genelde tabi sayı değişebilir
Cof sökülen ürüne göre 4 ile 12 ve
Kututan kastım çekmeceli şeffaf kutular olurya işte onlar sadece cof ile alakalı, cofları koyduğum kutu üzerinde yazan rakam kolay bulabilme açısından
Kulak ise aynı kutuya koyulur onda kutu olayı yok zaten cofla bağlantılı olduğu için bellidir hangi kutuda olduğu.
Örnek verecek olursam misal
1 adet TV dağıttım brbiriyle bağlantılı olarak
X adet ...... Numaralı PCB ekleyeceğim
X adet ........ Cof ekleyeceğim ve kutusu bu, numarası bellidir (stokta olmayan bir ürün ise cof yeni kutu oluşturacağım)
varsa kulak eklenir
Yani benim listede genelde giriş çıkış yapacağım ürünler PCB cof kulak artan ve eksilen ürünler bunlardır genel olarak. Yani bir buton ürün ekle çıkar giriş çıkış vs ben oraya yazdığımda ürünü tanıyıp ekleme veya çıkarma yapabilmeli

Windows 10 Google Chrome 147
Merhaba Elektronikciyim ve böyle bir stok tuttuğum excel dosyam var kendim hazırladım fakat bunu pratik bir şekilde form eklenebilir mi. Ürün Ekleyip çıkarma veya güncelleme yapıldığında kolaylık sağlayıp mevcut adeti otomatikmen düşürüp yükselten birşey olabilirmi. Karşılığı x olan ürünler aynı numaralı parçaları kullandığı için yazıldı.
form eklenir elbette.
aklınızda bir form yerleşimi varmı.

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 138
Yani öyle aklımda bir form yerleşimi yok çok beklentisi olan biri de değilim işimi hatasız sorunsuz bir şekilde kolaylaştırsın yeterli tabi güzel ve görsel bir şekilde olursada daha memnun olurum

Tablodaki veriler stok durumun son hali mi?
Ayrı bir sayfada, bir ürüne ekleme yapılıncaki durumu belirten örnek dosya eklerseniz.

Konu Sahibi
Tablodaki veriler elimdeki mevcut ürünlerin adet olarak son hali ama değişkenlik gösterebilir. Bir ürüne ekleme yapınca manuel olarak adet sayısını düşürüp veya artırıyorum . Şöyleki görseldeki 2. satır yatay olarak bu üründen geldi daha eklenmişim, pcb numarası aynıdır adet olarak ekleme veya çıkarma yapıyorum. yandaki cof numarası bu pcb den sökülmüş bir parça onunda adetinde de ekleme veya çıkarma yapıyorum.. Örnek olarak 2. satırda yatay olarak adet ekleme yaptım. Stokta olmayan bir ürün eklediğimde ise Yukarıda Form seçeneğinden bilgileri ekliyorum En alt satıra otomatik ekleniyor

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-04-15 101150.png
    Ekran görüntüsü 2026-04-15 101150.png
    120 KB · Gösterim: 9
  • 2Ekran görüntüsü 2026-04-15 101923.png
    2Ekran görüntüsü 2026-04-15 101923.png
    123 KB · Gösterim: 9
Konu Sahibi
Form Butonu ile Ürün Ekleme yapıdığında Son hali bu şekilde oluyor ve bu şekilde yapıyorum istiyorumki ürün arayayım varsa ekleme yapayım veya kullanacaksam çıkarma yapılsın görsel ekledim özellikle 3 numaralı görüntüde kendimi ifade edebilmişimdir umarım

Ekli dosyalar

• 3 Ekran görüntüsü 2026-04-15 102819.png
    3 Ekran görüntüsü 2026-04-15 102819.png
    170.2 KB · Gösterim: 8
  • 4Ekran görüntüsü 2026-04-15 102910.png
    4Ekran görüntüsü 2026-04-15 102910.png
    75.5 KB · Gösterim: 11
Örneğin kodu V430DJ1-Q01 olan PCB üç tane hangisine ekleme yada çıkarma yapılacak.

Konu Sahibi
pcb eklediğim veya çıkardığım zaman hemen yanındaki pcb adet yazan sekmeye ekliyorum
cof eklediğim veya çıkardığım zaman hemen yanındaki cof adet sekmesine ekliyorum

yani ürünlerin hemen sağındaki adet sayılarını belirtiriyor üstünde de cof adet - pcb adet sekmelerinin altına.

pcb ekleyince pcb adete ekliyorum
cof ekleyince cof adete ekliyorum

426 numaralı sütunda V430DJ1-Q01 verdiğiniz örneğe gelirsek hemen yanında pcb adet 1 yazıyor şu an 3 adet daha ekleyince sayı 4 olur yani pcb adet sekmesinde V430DJ1-Q01 karşılığı adet sayısı 4 olur

SIRALAMA ŞU ŞEKİL YAPTIĞIM TABLOYA GÖRE

PCB ÜRÜN KODU - PCB ÜRÜN ADET - KUTU (COFLARIN OLDUĞU KUTU) - COF ÜRÜN KODU - COF ÜRÜN ADET - VS GİDİYOR

Konu Sahibi
Bu şekil

Ekli dosyalar

• 5Ekran görüntüsü 2026-04-15 102910.png
    5Ekran görüntüsü 2026-04-15 102910.png
    140.4 KB · Gösterim: 5
Anlamadım, COF olunca sadece bir tanesinin karşısına adet belirtiyorsunuz, diğerlerine x koyuyorsunuz. Yukardaki sorumda PCB lerin her birinde adet (1) belirtmişsiniz.

Bakın manuel olarak istediğiniz gibi yazabilirsiniz ama formdan girilince bir nantığı olmalı.

Konu Sahibi
Bahsettiğiniz 1 adet olarak belirttiğim pcb lerden elimde sadece 1 adet olduğu için o şekilde girilmiş. Eğer benim fotolarda gösterdiğim formdan bahsediyorsanız sadece yeni ürün eklerken kullanıyorum komple manuel olarak dolduruyorum formu. ekleme yada çıkarma yaparken bul deyip artık herneyse ürünü aratıp bul diyorum karşılığında ne yapmışsam artık ekleme yada çıkarma yapıyorum...

EKLEME YADA ÇIKARMA YAPACAĞIM ÜRÜN ELİMDE VARSA İSE BUL DEYİP ARATIP MANUEL OLARAK EKLE ÇIKAR YAPIYORUM
FORM İŞLEMİNDEN SADECE YENİ ÜRÜN EKLEME YAPIYORUM MANUEL DOLDURUYORUM
( EĞER PCB NUMARASI FARKLI COF NUMARASI AYNI OLAN BİR ÜRÜN VAR İSE)
PCB NUMARASI VE ADET YAZIYORUM COFU DA YAZIYORUM AMA KARŞISINA ( X ) YAZIYORUM
NEDEN ÇÜNKÜ X OLARAK YAZDIĞIM KISIMDAKİ ÜRÜN BAŞKA YERDE EKLENMİŞ ADET SAYISI VE KUTU NUMARASI BELLİ

Size kolay gelsin.......

Dosyanıza tekrar baktm.ı
V430DJ1-Q01 Kod numaralı PCB dan 202, 415, 426. Satırlarda karşılarında 1 er adet olarak görünüyor. Yani sadece 426 satırda değil.
V430DJ1-Q01 Kod numaralı PCB dan 3 adet daha eklemek gerekirse hangi satırdakine eklenecek.

Konu Sahibi
Evet Doğrudur aynı numara olan ürünlerin sadece birinde ekleme çıkarma olması yeterli. Normalde En üsttekine adet olarak 3 yazıp alttakilere x yazmam gerekirdi gözden kaçmış.

Aynı PCB de 3 farklı Cof Kullanılmış, ben onu 202 numaralı satıra 3 yazıp diğerlerine x olarak yazsam anlamam için yeterli çünkü x görünce diyorum ki bu ürün başka bir satırda var orda adet sayısıda yazmışımdır.
Mesela 202 nolu satıra ADET olarak 3 yazıp, 415 ve 426 nolu ADET SATIRINA adet olarak x yazsam anlamam için yeterli. Sonuç olarak ekleme yapacağım zaman aynı ürün olduğu için 202. satıra ekleme çıkarma olması benim için yeterli

PCB ve COF lar için ayrı tablolar olsa her ürün kodu birer tane girilse karşısındaki adetlerden düşülüp veya eklenmesi sizin için uygun olurmu ?
Yapılacak formu ürünlerin stok durumunu görmek, eklemek ve çıkartmak için düzemek kolayolacak
Aşağıda gözden kaçan (ikişer üçer defa girilenler) PCP lerin listesi var.
1776279787671.png

Geri