• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel 365 BENZERSİZ ve FİLTRE İç İçe Kullanımında Çoklu Kriter Sıralama Sorunu

eceylan38

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Değerli hocalarım ve forum üyeleri, iyi akşamlar dilerim.
Excel 365 ile gelen yeni nesil dinamik dizi fonksiyonlarını projelerimde aktif olarak kullanmaya çalışıyorum. Ancak iç içe kurguladığım bir yapıda performans ve mantık hatası yaşıyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var.
Elimde yaklaşık 20.000 satırlık bir satış veri tabanı var. Yapmak istediğim şey; makro (VBA) kullanmadan, tamamen yeni nesil formüllerle bir özet rapor üretmek.
Kriterlerim şunlar:
  1. A sütunundaki "Bölge" kriteri "Marmara" olan,
  2. B sütunundaki "Durum" kriteri "Tamamlandı" olan verileri filtrelemek,
  3. Bu filtrelenmiş sonuçlar içerisinden C sütunundaki "Ürün Adı" verilerini BENZERSİZ olarak listelemek,
  4. Son olarak bu benzersiz listeyi D sütunundaki "Satış Tutarı"na göre büyükten küçüğe doğru dinamik olarak sıralamak.
=SIRALA(BENZERSİZ(FİLTRE(...))) kombinasyonunu denediğimde sıralama kriterini (D sütununu) hiyerarşiye dahil ederken dizi boyutları uyuşmadığı için #DEĞER! hatası alıyorum. Dinamik dizilerde bu tarz çoklu koşula bağlı benzersiz sıralamayı tek hücrede en performanslı nasıl çözebiliriz?
Örnek şablon dosyamı ekte paylaşıyorum. Kıymetli formül uzmanı hocalarımın değerli desteklerini bekliyorum.
Herkese iyi forumlar dilerim.

Ekli dosyalar

Windows 10 Microsoft Edge 152
gemeni şöyle bir sonuç çıkardı. umarım işe yarar.
=SIRALA(BENZERSİZ(FİLTRE(C2:D9; (A2:A9 = "Marmara") * (B2:B9 = "Tamamlandı"))); 2; -1)

Windows 10 Google Chrome 152
Değerli hocalarım ve forum üyeleri, iyi akşamlar dilerim.
Excel 365 ile gelen yeni nesil dinamik dizi fonksiyonlarını projelerimde aktif olarak kullanmaya çalışıyorum. Ancak iç içe kurguladığım bir yapıda performans ve mantık hatası yaşıyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var.
Elimde yaklaşık 20.000 satırlık bir satış veri tabanı var. Yapmak istediğim şey; makro (VBA) kullanmadan, tamamen yeni nesil formüllerle bir özet rapor üretmek.
Kriterlerim şunlar:
  1. A sütunundaki "Bölge" kriteri "Marmara" olan,
  2. B sütunundaki "Durum" kriteri "Tamamlandı" olan verileri filtrelemek,
  3. Bu filtrelenmiş sonuçlar içerisinden C sütunundaki "Ürün Adı" verilerini BENZERSİZ olarak listelemek,
  4. Son olarak bu benzersiz listeyi D sütunundaki "Satış Tutarı"na göre büyükten küçüğe doğru dinamik olarak sıralamak.
=SIRALA(BENZERSİZ(FİLTRE(...))) kombinasyonunu denediğimde sıralama kriterini (D sütununu) hiyerarşiye dahil ederken dizi boyutları uyuşmadığı için #DEĞER! hatası alıyorum. Dinamik dizilerde bu tarz çoklu koşula bağlı benzersiz sıralamayı tek hücrede en performanslı nasıl çözebiliriz?
Örnek şablon dosyamı ekte paylaşıyorum. Kıymetli formül uzmanı hocalarımın değerli desteklerini bekliyorum.
Herkese iyi forumlar dilerim.
Alternatif olsun;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Android 10 Google Chrome 151
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Geri