- Aldığı beğeni
- 0
- Excel V
- Office 2021 TR
Konu Sahibi
Değerli hocalarım ve forum üyeleri, iyi akşamlar dilerim.
Excel 365 ile gelen yeni nesil dinamik dizi fonksiyonlarını projelerimde aktif olarak kullanmaya çalışıyorum. Ancak iç içe kurguladığım bir yapıda performans ve mantık hatası yaşıyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var.
Elimde yaklaşık 20.000 satırlık bir satış veri tabanı var. Yapmak istediğim şey; makro (VBA) kullanmadan, tamamen yeni nesil formüllerle bir özet rapor üretmek.
Kriterlerim şunlar:
Örnek şablon dosyamı ekte paylaşıyorum. Kıymetli formül uzmanı hocalarımın değerli desteklerini bekliyorum.
Herkese iyi forumlar dilerim.
Excel 365 ile gelen yeni nesil dinamik dizi fonksiyonlarını projelerimde aktif olarak kullanmaya çalışıyorum. Ancak iç içe kurguladığım bir yapıda performans ve mantık hatası yaşıyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var.
Elimde yaklaşık 20.000 satırlık bir satış veri tabanı var. Yapmak istediğim şey; makro (VBA) kullanmadan, tamamen yeni nesil formüllerle bir özet rapor üretmek.
Kriterlerim şunlar:
- A sütunundaki "Bölge" kriteri "Marmara" olan,
- B sütunundaki "Durum" kriteri "Tamamlandı" olan verileri filtrelemek,
- Bu filtrelenmiş sonuçlar içerisinden C sütunundaki "Ürün Adı" verilerini BENZERSİZ olarak listelemek,
- Son olarak bu benzersiz listeyi D sütunundaki "Satış Tutarı"na göre büyükten küçüğe doğru dinamik olarak sıralamak.
Örnek şablon dosyamı ekte paylaşıyorum. Kıymetli formül uzmanı hocalarımın değerli desteklerini bekliyorum.
Herkese iyi forumlar dilerim.