- Aldığı beğeni
- 1
- Excel V
- Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba, iyi forumlar.
Şirket verilerimiz büyüdükçe standart Excel formülleri hesaplama yaparken kilitlenmeye, %100 CPU tüketerek dosyayı çökertmeye başladı. Yaşadığım bu performans sorununa en optimize çözümü bulabilmek adına foruma konusuny açmak istedim.
Ekte paylaştığım buyuk_veri_test.xlsx dosyasında örnek bir satış veri seti bulunuyor. Yapmak istediğim şey şu:
Forumdaki değerli hocalarımıza ve üstatlarımıza sormak istiyorum; dosyanın kasılmasını engellemek ve en yüksek performansı almak için sizce hangi mimariyi kurmalıyız?
Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.
Şirket verilerimiz büyüdükçe standart Excel formülleri hesaplama yaparken kilitlenmeye, %100 CPU tüketerek dosyayı çökertmeye başladı. Yaşadığım bu performans sorununa en optimize çözümü bulabilmek adına foruma konusuny açmak istedim.
Ekte paylaştığım buyuk_veri_test.xlsx dosyasında örnek bir satış veri seti bulunuyor. Yapmak istediğim şey şu:
- Yıl: 2026
- Bölge: Marmara
- Ürün Grubu: Elektronik
Forumdaki değerli hocalarımıza ve üstatlarımıza sormak istiyorum; dosyanın kasılmasını engellemek ve en yüksek performansı almak için sizce hangi mimariyi kurmalıyız?
- Formüllerle: BENZERSİZ (UNIQUE) ve FİLTRE (FILTER) gibi yeni nesil 365 formüllerini iç içe kullanarak mı?
- VBA / Makro ile: Hafızada çalışan Scripting.Dictionary ya da Collection nesneli dizi (Array) mimarisiyle mi?
- Power Query / Power Pivot ile: Veriyi Veri Modeline alıp DAX fonksiyonlarındaki DISTINCTCOUNT yöntemiyle mi?
Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.