• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yeni Seçim Programı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SonOsmanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,056
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

SonOsmanlı

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Hayırlı günler tüm Forum Hocalarıma ve üyelerine,ben daha önce burada paylaştığım ve sorunuma cevap bulduğum "Seçim Programım" için tekrar sizlere başvurmak zorunda kaldım.Programa bazı ilaveler yaptım.Fakat ekleöiş olduğum user formlarda "Analiz" ve "data" sayfaları birbirini etkiliyor.İşi iyice karıştırdığımın farkına vardım bir türlü toparlayamıyorum. Cumhur başkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde toplam seçmen sayıları ve diğer rakamlar aynı.Fakat ilçe bazında seçmen sayıları farklı olduğundan hangi veri üzerinde çalışırsam onun rakamları geliyor.Bunu bir türlü çözemedim.Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum..
Selam ve saygılarımı sunuyorum..
Not : Programda "Ana Sayfa" vardı dosya büyük dediği için sildim.. vba kodlarında hata verebilir...

Çözüm
Label299.Caption = Format(Range("G19"), "#,##0")

Örneğin yukarıdaki Range den önce sayfa adını yazın yazmazsanız hangi sayfada form açılırsa ordan çeker ve boşssa boş gelir.
Dediğim sayfa ekleme örnekleride kodda bolca mevcut :)
Konu Sahibi
Merhaba,
Çalışmanıza vakıf değilim kusura bakmayın.Eğer işlem sırasını yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
işlem sırası derken öncelikle Ülke geneli Milletvekili Seçim Sonuçları sonrasında Cumhurbaşkalığı ülke geneli sonuçları ve sonrasında da
İlçe bazında ben Kendi ilimin ve ilçemin sonuçlarını girmek istedim. Ama Hangi analiz sayfasıyla çalışıyorsam o analiz sayfasındaki seçmen sayıları programa geliyor. Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçmen sayısı aynı fakat ilçe seçmen sayısı farklı gelmesi gerekiyor. Bunu yapamadım programda.. Birde Ana Sayfa vardı fakat buraya yüklerken dosya boyutu büyük dediğinden kaldırmak zorunda kaldım...

Merhaba,
lbl_OySayisi_Toplam_iLce.Caption = Format(Sayfa5.Range("M3").Value, "###,###") sayıyı aldığı kod satırı burası.
Sayfa5 den alıyor veriyi doğru mu ?

Konu Sahibi
Merhaba,
lbl_OySayisi_Toplam_iLce.Caption = Format(Sayfa5.Range("M3").Value, "###,###") sayıyı aldığı kod satırı burası.
Sayfa5 den alıyor veriyi doğru mu ?
Evet ben aslında her analize ayrı sayfa açtım..sayfalara bakarsanız görürsünüz..Ha tam bilemedim tek sayfadan da olabilir..
Orada Sayfa6 ve sayfa7 de var..

Sayfadaki veride herhangi bir formül göremedim.Dolayısı ile ne seçerseniz seçin değişmeyecektir.

Konu Sahibi
Ben biraz düzelttim programı..Diğer "Analiz" sayfalarında olan;
Toplam Oy Sayısı
Kullanılan Oy Sayısı
Kalan Oy Sayısı
Sayılan Yüzde
Kalan Yüzde

Labellerini yalnızca ilk "ANALİZ" sayfasında topladım.Böylece Toplam oy sayıları geldi.Fakat yanlışlıkla diğer "ANALİZ" sayfalarında
kalırsak o zaman hepsi "Sıfır" yani boş görünüyor.
Birde sizden ricam Zonguldak-Alaplı ilçesi verilerini ve Mahalle köy verilerini Combobox'a atayamıyorum bu konularda yardımcı olabilirseniz sevineceğim...
Kusura bakmayın sizi çok rahatsız ediyorum...
Sağlıcakla...

Veri çektiğiniz kod bölümünde başvuru alanını tam belirleyin.
label1.caption = range("a" & i).value yerine ;
label1.caption = sheets("ANALİZ").range("a" & i).value gibi...

Konu Sahibi
Veri çektiğiniz kod bölümünde başvuru alanını tam belirleyin.
label1.caption = range("a" & i).value yerine ;
label1.caption = sheets("ANALİZ").range("a" & i).value gibi...
????
Dosya açık dediğinizi anlayamadım...Siz dediğinizi yapıp deneyebilir misiniz...

Label299.Caption = Format(Range("G19"), "#,##0")

Örneğin yukarıdaki Range den önce sayfa adını yazın yazmazsanız hangi sayfada form açılırsa ordan çeker ve boşssa boş gelir.
Dediğim sayfa ekleme örnekleride kodda bolca mevcut :)

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri