• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yazıcıdan çıktı alırken istenilen yazmasın

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar; Örnek Excel tablomda açıkladım. Word de bir tablomda herhangi bir kolona yazdığım yazıyı, yazıcıdan çıktı alırken yazmamasını istiyorum, bu Excelde Metin kutusu ekleyerek Nesneyi Yazdır çentiğini kaldırınca oluyor, buna benzer veya alternatif olarak Wordde aynı işlemi nasıl yapılabilir. Yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler..

Çözüm
Eğer sadece yazıların görünmesini istemiyorsanız, üç seçenek var:
1) Yazı tipinden renk beyaz yapılabilir
2) Yazı tipinden "Gizli" efekti verilebilir.
3) Örnek word dosyanızdaki gibi hücre içine metin alanı eklediyseniz, (ki ben gereksiz görüyorum, direkt hücre içine yazmayı öneriyorum)
Word Seçenekleri > Görüntü > Yazdırma seçeneklerinde > Wordde oluşturulan çizimleri yazdır kutusu tıklı değilse yine yazdırılmaz.
Böylece yazdırma esnasında görüntülenmezler. Ama hücrelerde bir boşluk var gibi olacaktır.

Eğer boşluk var gibi de olmasın, yazılarla birlikte arkasındaki sütunun da gizlensin istiyorsanız:
İlgili sütunu silip yazdırma işleminden sonra geri alma yapan kod:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
Abiciğim burda amacım şu; Bunu göreceğim ancak; Exceldeki yazdırırken yazmasın. Bu Nesne özelliği Wordde yok galiba bunun için nasıl bir yöntem izleyeceğim.

Eğer sadece yazıların görünmesini istemiyorsanız, üç seçenek var:
1) Yazı tipinden renk beyaz yapılabilir
2) Yazı tipinden "Gizli" efekti verilebilir.
3) Örnek word dosyanızdaki gibi hücre içine metin alanı eklediyseniz, (ki ben gereksiz görüyorum, direkt hücre içine yazmayı öneriyorum)
Word Seçenekleri > Görüntü > Yazdırma seçeneklerinde > Wordde oluşturulan çizimleri yazdır kutusu tıklı değilse yine yazdırılmaz.
Böylece yazdırma esnasında görüntülenmezler. Ama hücrelerde bir boşluk var gibi olacaktır.

Eğer boşluk var gibi de olmasın, yazılarla birlikte arkasındaki sütunun da gizlensin istiyorsanız:
İlgili sütunu silip yazdırma işleminden sonra geri alma yapan kod:

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Bendeki ofis versiyonu eski olduğu için sütun gizlemek böyle uzun işlem gerektiriyor, yeni versiyonlardaki durum belki daha kolay ve kısadır. Hazır konu açılmışken satır gizlemek konusunu da not edelim, bu daha basit:
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri