• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yazdır Makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi günler ;
Ekli makronun arasına
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
bu kodu nasıl ilave ederiz?
Eklenecek Kod:
HTML:
Kod:

YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN.
Aşağıdaki güncellenmiş haliyle, istediğiniz iki kodu birleştirdim. İkinci koşulu eklerken ilk kontrol yapısına uygun olacak şekilde ilave ettim:
HTML:
Kod:

Bu haliyle, önce I4 hücresinde "R" kontrolü yapılıyor ve eğer bu koşul sağlanıyorsa Arıza_Tespit_Raporu_YAZDIR fonksiyonu çalıştırılıyor. Ardından I5 hücresinde "R" kontrolü yapılıyor ve eğer sağlanıyorsa Tamir_Sonrası_Form_YAZDIR fonksiyonu çalıştırılıyor.

Dener misiniz.
Sorun, Tamir_Sonrası_Form_YAZDIR fonksiyonunu çağırırken .Range("K5").Value parametresinin yanlış kullanılmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu tip bir hata genellikle fonksiyonun beklediği parametre türü ile ilgili bir uyuşmazlıktan doğar.

Bunu çözmek için, fonksiyonun beklediği parametreyi doğru bir şekilde aktarmak amacıyla Tamir_Sonrası_Form_YAZDIR fonksiyonunun nasıl çalıştığını kontrol etmek gerekebilir. Ancak aşağıdaki alternatif yaklaşımı deneyebiliriz:

HTML:
Kod:

Burada Call komutunu ekledik ve parametreyi parantez içine aldık. Bu yaklaşım, fonksiyon çağrısı yaparken genellikle hatasız çalışır.

Konu Sahibi
Yine hata verdi. Dosyayı gönderiyorum. Veri girişi sayfasında yazdır butonu

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri