• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Verileri başka sayfaya aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Merhaba,

Ekteki dosyada Sayfa1 de F3:S17 arasındaki verileri Sayfa2 de B3:O17 hücrelerine aktarmak istiyorum. Aşağıdaki kod hata veriyor.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Dosyada webden kopyaladığım verileri ancak bu şekilde tabloya dönüştürebildim.

Burda 2 sorun var;

Birincisi; Açılan baremler noktalı şekilde aktarılıyor. Örneğin barem 128.5 şeklinde aktarılıyor, fakat bana 128,5 şeklinde olması gerek. Bunu şöyle çözmeye çalıştım, Baremleri A3:A17 hücrelerine aktarıyorum, sonra K3:K17 hücrelerine =SAYIDEĞERİ(YERİNEKOY(A3;".";",")) formülü ile istediğim formata çeviriyorum.

İkinci sorun; Açılan handikaplar - 7.5 ya da +10.5 şeklinde aktarılıyor. Buna çözüm bulamadım. Benim istediğim şöyle olacak, eğer handikapın başında - varsa -7,5, eğer + varsa sadece 10,5 şeklinde olmalı. Bu iki soruna daha kolay bir çözüm olabilir mi?

SAYIOLARAKAL isimli bir fonksiyon yazdık. Fonksiyon aldığı metin içerisinde sayıları, virgül ve nokta karakterlerini alıyor. Eğer eksi işareti ile karşılaşırsa sayı -1 ile çarparak döndürür. Sayının ondalık ayracı sistemimiz yerel ayarları ile ilgili. Fonksiyonu test ettiğimiz değerler B ve C kolonlarına girildi.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri