Çalışmadı derken,
Hata mı var? Siz mi çalıştıramadınız?
İş yoğunluğundan dolayı, 5 nolu mesajda gönderdiğim dosyayı
ancak inceleme fırsatı bulabildim.
Dosyayı açtığımda, açılır listeler sorunsuz olarak çalışıyordu.
Ama,
Ben 365 kullandığımdan, dizi olarak çalışan bazı formüller, daha eski versiyonlarda çalışmayabiliyor.
Bu konuda, çok geri dönüş aldım.
Sizdeki olayı Net olarak bilemiyorum. Ancak, Veri Doğrulamalarda dizi formüllerine yönelik bir çalışmama durumu oluşabiliyor. Fakat, Ad Tanımlamaları dizi formüllerine karşı daha hassas davranıp sonuç üretebiliyor.
O nedenle, formülleri ad tanımlamasına aktardım. Tanımlanan adları da Veri Doğrulamada referans Formülü olarak kullandım.
Bu şekilde çalışmasında problem olmayacaktır diye düşünüyorum.
Yine de çok emin değilim.
Diğer taraftan,
firma sayısı binin üstün de olması
ifadenizden hareketle, Firma için yapılan Ad tanımlamasında KAÇINCI(2;1/(A3:A13<>"")) formül parçasını değiştirdim. Çünkü bu DİZİ olarak çalışmaktadır. Çok satırda bu parça (her ne kadar 1000 çok sayılmasa da) kasılmalara neden olabilmekte.
Ama, Şube için bu formül parçasını bıraktım. Çünkü 1 satır ve 20 kolon için çalışacak.
Çalışıp çalışmadığına dair bilgilendirilirsem memnun olacağım.
Tek Şubeli Firmalar ya da Çok Şube olması fark etmeyecektir. O nedenle, o kısmı hiç değerlendirmedim.
Kod sayfasında
500 adet Firma var, Firmaların her biri için Şubeleri aynı satırdaki kolonlarda yazmakta.
Açılır Listeler ise diğer sayfada K ve L kolonlarındadır.
Ad Tanımlaması olarak
HTML:
HTML:
şeklinde... Sube ad tanımlamasında, $K3 gibi göreli başvuru kullanılmıştır. Anlamı ise, 3. satırda K3 hücresini, 6. hücrede K6 hücresini değerlendirecektir.
Açılır listelerde bu ad tanımlamaları =Firma ve =Sube olarak kullanıldı.
Açılır listeler Komple K ve Komple L sütunları için ayarlandı. Resim olarak aşağıdaki gibi...
