Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
Yine de Refaz hocam yazılabilir mi bu kod?Onu bilmiyorumda abey bir butona basınca zaten şifre namına birşey kalmıyor kilitlense bile![]()
Bilmiyorum abeyYine de Refaz hocam yazılabilir mi bu kod?
Valla abey youtubede birsürü kişi var yaptığım şifreler kırılamaz diyen ama öncedende dediğim gibi bir kişininkini kıramamıştım.O dosyayı tekrar bulamadım belki onuda kırabilirdimExcel’in şifre yönü niye bu kadar zayıf bilmiyorum. Mesela rardan örnek vereyim, belki 10-15 yıl önce indirdiğim müzik albümleri var. İndirdim şifreli çıktı. Rar şifreli, bir türlü şifrelerini de çözemedim. Öyle duruyorlar 10-15 yıldır. Silmeye de kıyamıyorum.
Yani diyeceğim, excel şifreleri de böyle sağlam olabilirmiş diye düşünüyorum.
Refaz hocam benim istediğim şifrenin kırılması değil de, birisi vba tarafına deneme yaparsa, mesajbox ile uyarı çıkmasıydı.Youtubede birisi resimdeki gibi iddia etmişti istiyorsanız özelden atayım kişiyi size belki satıyordur bilmiyorum tanımıyorumda.Abone olmuştum.Dosya eklemişti şifreliydi çözmüştüm şifresini ve o yazmıştı bana resimdeki gibi![]()
Exceldi sanıyorum %99bildiğimiz excel dosyası mıydı
Abey vba şifre kırılınca dosyayı kapatmadan içindeki kodlar alınır basitçe.VBA şifresi kırılsa bile dosya açılır açılmaz VBA şifreli mi değil mi kontrolü yaptığı için eğer VBA şifreli değilse bütün kodları imha eder.
Genelde hex editörleri ile vba şifresi devre dışı bırakılır. hex editörü yöntemi ile vba şifresi kırılırken dosya açık olmaz.Abey vba şifre kırılınca dosyayı kapatmadan içindeki kodlar alınır basitçe.
Kodlar bende mevcut değil. Şimdiye kadar vba şifreleme ihtiyacı duymadım. Satmak üzere uygulamalar da tasarlamadığım için hiç de kullanmadım. Arşivimde ne olur ne olmaz diye bulunduruyorsam da arşiv taraması yapmam gerek. Şuan onun için vaktim yok malesef. Paylaşan çıkmazsa bu hafta içinde kodları ve uygulamasını anlatan bir mesaj gönderirim.İşte bu bahsetginiz kıdlar nedir?