• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA modul cagirma 1. sekil calismiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

gurbetci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 365 EN
Konu Sahibi
Sevgili forum.\

ekteki dosyada goruldugu uzere vba kodu istedigim gibi calistiramadim.
B2 hucresine tiklayinca vba calisiyor ama B2deki yazani kopyaliyor baska hucreleri secsende. ama CopyPaste resminin uzerinden vba'ya tiklayinca istedigim gibi calisiyor. B2 hucresi uzerinden nasil yapabilirim.
yardimci olursaniz sevinirim

Aşağıdaki kod seçtiğiniz hücre B1 hücresi ise kopyalıyor, ikinci seçtiğiniz hücreye yapıştırıyor HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Eğer içinde veri olan bir hücreyi seçtiğinizde kopyalıyor, ikinci seçilen hücreye yapıştırıyor.HTML:
Kod:

Kopyalanacak hücrenin üzerinde çift tıklayın, ikinci seçilen hücreye yapıştırıyor.
Bu kod daha iyi karışıklığa neden olmaz.
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Peki benim dosyadaki copypaste uzerine tiklamadan once birkac hucre (alt alta yada yanyana olmasina gerek yok) sectigim zaman ve sonra copypaste'e tiklayip dosyanin icinde herhangi bir hucreye tiklarsam, ayni dizilimde yapistiriyor. aslinda tam istedigim gibi. bu modulu hucreden cagiramiyormuyuz. ornegin b1'den.

Konu Sahibi
ornegin ctrl tusuna basip 2 tane hucreye tiklasam yanyana, ardindan 3 sira altinda 3 tane daha hucreye tiklasam. sonra copypaste butonuna tiklasam. ve sonra bir sonraki sayfada herhangi bir hucreye tiklasam, ayni sekilde oraya yapistiriyor. dosyada denerseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.

Ayrık çoklu seçim kopyalanamaz ama (Yazdığınız örneğe göre) ilk önce ilk iki hücre sonraki üç hücre iki aşamada kopyala yapıştır ile olabilir. denemek lazım.

Dikkat etmemişim, orijinal dosyanızdaki kod seçimler, aynı satır veya aynı sütunda olursa dediğinizi yapıyor.

Konu Sahibi
Ekteki dosyada c sutunundaki 12 45 ve 78 sayilarina ctrl basarak tikladim, sonra copypaste butonuna tikladim sonra g4 hucresine tikladim. ayni sekilde oraya yapistirdi.

Çoklu seçim yapılacaksa Sub OZEL_YAPISTIR() makrosu o an seçili olan hücrelere göre işlem yapıyor..
herhangi başka bir hücreye geçtiğinizde, kopyalamak istediğiniz seçimleri unutuyor.
Hali hazırdaki kod bence iyi bir çözüm.
Tek hücre kopyalayacaksanız #4 nolu mesajdaki kodu kullanın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri