• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA ile vade tarihi hatırlatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

skylonely61

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhabalar elimde bir excel var vade tarihine 5 gün kala uyarı vermesini istiyorum örnek verirsek bu şekilde

KİMDENALINDI CİNSİ TUTAR KALANGÜN
MEHMET ENİŞTE SENET 50000 2
YUSUF ÇOLAK SENET 50000 3

burda istediğim küçükten büyüğe doğru sıralı şekilde gelmesi
kalangün
1
2
3
4
5

bunu nasıl yapabiliriz. örnek dosyayı ekledim
teşekkürler

Ben de yeni yeni öğrenme aşamasındayım ama şimdilik sahip olduğum bilgilerle ancak bu şekilde yapabildim. Kayıttaki listeleme sırasına göre uyarı veriyor çalışma kitabını açınca (Küçükten büyüğe tarih sıralamasını yapamadım.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Dosyanızda Kalan gün sütünu yok.
Ayrıca Vadesi gelen ve geçenler ne olacak?

Ufak bi çalışma da ben yaptım deneyiniz

Tam anlayamadım...
5 gün kala uyarı istemiştiniz
Gönderdiğim örnekte J sütununa 5 güne göre kontrol edip kalan günü yazdırıyor, 0-5 arası değilse boş yazıyor
Uyarı penceresinden kastınız msgbox şeklinde mi olsun herhangi bir sütunda farklı bir şekilde mi olsun...
Biraz daha açıklar mısınız...

Konu Sahibi
Tam anlayamadım...
5 gün kala uyarı istemiştiniz
Gönderdiğim örnekte J sütununa 5 güne göre kontrol edip kalan günü yazdırıyor, 0-5 arası değilse boş yazıyor
Uyarı penceresinden kastınız msgbox şeklinde mi olsun herhangi bir sütunda farklı bir şekilde mi olsun...
Biraz daha açıklar mısınız...
örnek olarak askan hocamın yaptığından yorum yapıyorum tutarın yanına kalan gün 1 2 3 diye yazdırrısak tamamdır
1671083159356.png

Konu Sahibi
Ben de yeni yeni öğrenme aşamasındayım ama şimdilik sahip olduğum bilgilerle ancak bu şekilde yapabildim. Kayıttaki listeleme sırasına göre uyarı veriyor çalışma kitabını açınca (Küçükten büyüğe tarih sıralamasını yapamadım.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
teşekkürler hocam.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri