• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA Hücre içi yazı tamamlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ezhel

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar

Ben bir tabloda Hücre içi yazı tamamlama ile firma isimleri getirmek istiyorum. Hücre içi yazı tamamlama ile ilgili bir forum gördüm ama ondada nedense sadece tek sayfada işe yarıyor yeni sayfa açtığımda çalışmıyor. Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim.

Çözüm
Makrolu dosyayı size uyarladım. Ben fazladan bir kaç sayfa ekledim, hepsinde kod çalışıyor. Firma listesi Sayfa1'de
Eğer yeni sayfa eklerseniz, Sayfa2 sekmesinin üzerinde sağ tıklayın, kod görüntüle seçin, çıkan modüldeki kodları kopyalayıp, yeni oluşturduğunuz sayfada da aynı şekilde açtığınız modüle yapıştırın.
Merhaba.
Sadece bir sayfada işinizi gören çözüm ile ilgili bir örnek hazırlayıp paylaşırsanız belki diğer sayfalarda da çalışmasını sağlayabiliriz.
Örnek dosyanızda tam olarak ne istediğinizi de paylaşırsanız iyi olur.

Konu Sahibi
ALPİ Bey tablom ekteki şekilde. Bu arada bu tabloyu her gün için açıyorum. yardımınız içinde teşekkürler.

Konu Sahibi
ALPİ Bey birde ben bu tabloda Müşteri adı kısmına firma isimlerini getirmek istiyorum. Mesela ÇALIKOĞLU GIDA PAZ. LTD. ŞTİ. gibi bir firmayı Müşteri Adı kısmına ÇALIKOĞLU yazdığımda eksiksiz olarak gelsin istiyorum.

Firma adlarının yazılı olduğu bir liste olursa istediğinize benzer bir şeyler yapıla bilinir.

Eklediğiniz dosyadaki sayfada nasıl otomatik tamamlama işlemi uygulanmış? Herhangi bir açıklama yapmamışsınız.
Üst satırdaki metne göre otomatik tanımlamadan mı bahsediyorsunuz?

Konu Sahibi
Alpi bey böyle bir şey buldum buna hücre içinde otomatik tamamlama yapıyor ama sadece sayfa 2 de yapıyor bunu benim tablomda birden fazla sayfaya nasıl entekre ederiz.

Makro ile uğraşmayın, Z sütununa ay isimler yazdım, siz firma isimlerini yazın.
Açılan liste var bir firma ismini ilk defa bu listede seçince firma hücreye yazılıyor, daha sonra otomatik doldurur.
Veri Doğrulama ile yapıldı,
B sütununda B7 hücresini seçin, Veri>Veri Doğrulma>İzin Verilen>Listeyi seçin>kaynak ile de müşteri listesinin bulunduğu hücreleri seçerek, belirtin. Daha sonra B7 hücresini aşağı doğru kopyalayın

Son düzenleme:
Konu Sahibi
aslında bu olurda çok müşteri var. Bu bulmuş olduğum makro tam istediğim gibi ama bunu benim tabloma nasıl entegre ederim bilemedim. aslında entegre etim gibi ama yeni sayfa açtığımda olmadı bu makro sanki tek sayfa için yazılmış.

Makrolu dosyayı size uyarladım. Ben fazladan bir kaç sayfa ekledim, hepsinde kod çalışıyor. Firma listesi Sayfa1'de
Eğer yeni sayfa eklerseniz, Sayfa2 sekmesinin üzerinde sağ tıklayın, kod görüntüle seçin, çıkan modüldeki kodları kopyalayıp, yeni oluşturduğunuz sayfada da aynı şekilde açtığınız modüle yapıştırın.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri