• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Vba da Liste Düzenleme

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

yapıcı

Gold Üye
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2021 TR
Gold Bitiş
24 Ekim 2026
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 144
Arkadaşlar merhaba
Göndermiş olduğum dosyada frmbordrolistesi' inde Yıl seçiniz yazan cbYil kodlarında kodlar çalışıyor fakat çok ama çok yavaş çalışıyor bu kodları daha hızlandırmak istiyorum listelerken çok zaman kaybı oluyor.

Yapmak istediğim şu
CekGirisListesi' nde 2026 yılını seçtiğimde 2026 yılındaki verileri getirsin 2024 yılını seçtiğimde 2024 yılındaki verileri getirsin bunun gibi ve Form açıldığında hangi yıl da isek cbYil da o tarih yazmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
vba kısmını açın soldaki listede Module3 bulun içindeki kodları silin yerine bunları yapıştırın.
Varsa başka açık Excel dosyası kapatırsanız daha kolay bulursunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 35910
Bunu biliyorum Alpi Modül3 Hangi formda çalışıyor onu bilmiyorum.
Böyle bi kod nerede ne için yaptığımı hatırlamıyorum.
Sen bi yerde fark etmişsin ki düzenlemişsin.

Windows 10 Opera 126
Bu fonksiyon Kullanıcı tanımlı fonksiyondur Excel sayfasında kullanmışsınız.

Bulmak için.
Herhangi bir sayfa açıkken CTRL+F ile arama kutusunu açın, aranan kısmına "Üç_Basamaklı_Yazı" yazın, İçinde kısmından "Çalışma Kitabı" seçin, Konum kısmından "Formüller" seçin Bul'u tıklatın.
Dosyada sadece Tanımlamalar sayfasında kullanmışsınız. O formülü silerseniz dosya açılışı ve diğer işlemlerin daha hızlı gerçekleştiğini göreceksiniz.

Yada dediğim gibi fonksiyon Module3 te bulunuyor yukarıdaki kod ile değiştirin. En az yarı yarıya daha hızlı çalışır.

Konu Sahibi
Bu fonksiyon Kullanıcı tanımlı fonksiyondur Excel sayfasında kullanmışsınız.

Bulmak için.
Herhangi bir sayfa açıkken CTRL+F ile arama kutusunu açın, aranan kısmına "Üç_Basamaklı_Yazı" yazın, İçinde kısmından "Çalışma Kitabı" seçin, Konum kısmından "Formüller" seçin Bul'u tıklatın.
Dosyada sadece Tanımlamalar sayfasında kullanmışsınız. O formülü silerseniz dosya açılışı ve diğer işlemlerin daha hızlı gerçekleştiğini göreceksiniz.

Yada dediğim gibi fonksiyon Module3 te bulunuyor yukarıdaki kod ile değiştirin. En az yarı yarıya daha hızlı çalışır.
Tamam buldum nerede ne amaçla yaptığımı
Teşekkür ederim kodları değiştirdim.
CariHesapYeni sayfasınındaki kodlarıda hızlı çalıştırbilirmiyiz.
Bu dosyada çok veri olmadığı için hızlı çalışıyor fakat normal programımda çok yavaş çalışıyor.
AnaForm > Cari İşlemler > Cai Hesap Yapım Aşamasında çaılışıyor

Geri