• DİKKAT !

    Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü vardiyalardaki saydırma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
226
Çözümler
1
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar daha önce bu konu ile ilgili çok destekleriniz oldu ve çoğunu gerçekleştirdik ancak konuyu kapattıktan sonra başka bir sorun daha gördüm. Mesela DATA sayfasında 117 ve 118.satırda V2 ye ait 2 tane ayrı(5414,3034) olmak üzere sicil girilmiş bu hatalı. Burada amaç daha öncede sizlerle görüştüğümüz gibi bir istasyonda o vardiyaya ait isterse 100 tane kayıt olsun o kayıtlar o vardiyaya aittir ve o 100 adet kayıttada sicilin aynı olması gerekmektedir. Mesela 15180527 tezgahına ait V1'de 5414 V2'de ise 5414-3034 gözüküyor. Burda 5414 girişi V2'ye hatalı girilmiş olması gereken V1'de 5414 V2'de ise 2 tane 3034 olmalıydı. Bu soruna diğerinden hariç mesela SİCİLHATA sayfasının F sütununa nasıl bir formül verebiliriz? Mesela eski komutumuz görevlerini diğer açıdan yerine getiriyor. Mesela 15100103 tezgahında VN olmak kaydıyla 1 adet vardiya var ve o vardiyada 8 kayıt var ancak vardiya 1 adet olması gerekirken 3 olmuş ve bunu diğer projemizde sizlerin yardımlarıyla SİCİL sayfasında 150.satırın C ve D sütununda 1-3 olarak çözdük. Başka bir hatayıda DATA sayfasında 22-29.satırlarda gösteriyorum.

Mesela 15100104 tezgahında 3 vardiya var ve toplamda 3 sicil var ancak V1'e ait olan 956 sicili V2'ye girildiği için bu normalde hatalı bu durumda mantıken 3 adet vardiya 4 adet sicil gösterilmeli ancak 3 vardiya 3 aynı sicil olduğundan SİCİLHATA sayfasında 151.satırda 3-3 göstermiş yani doğru kabul etmiş.
Umarım bu sefer 2.sorunumu detaylı olarak anlatabilmişimdir.
Tekrardan şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar hakkınızı helal edin.
 
Alternatif.
SAY sayfasındaki HESAPLA butonuna basınız.
 
Sayın incsoft,
Bugünden için etraflıca bir denerim demiştin hafta sonu. N'aptın ? Denedin mi ? Problem var mı ?
 
Konu Sahibi
Sayın incsoft,
Bugünden için etraflıca bir denerim demiştin hafta sonu. N'aptın ? Denedin mi ? Problem var mı ?

Gayet güzel çalışıyor yarın 1 kez daha deneyeceğim. Bugün sanırsam telefon etmişsiniz işterimde sonradan gördüm. Birde işyerinde telefon biraz sıkıntılı kusura bakmayın
 
Konu Sahibi
Arkadaşlar sorumda yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Çözüldü olarak nasıl işaretlenmektedir bulamadığım için kapatamadım.
 
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri
Üst