• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userformdan hücre değerini checkbox ile gecici olarak degistirmek.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

OğuzTürkyılmaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Formumda 2 adet CheckBox var.
Sabit Panel Hesapla ve Geri Toplamasız Hesapla.
Çözüm aradığım konu eğer kullanıcı Sabit Panel Hesapla kutucuğunu işaretlerse Bioclimatik sayfasındaki L22 den başlayan aralıklarla L46 ya kadar devam eden Yeşil renkli hücrelerdeki Tutarları sıfırlamak. İşareti kaldırdığında da bu tutarları tekrar hücrelere geri getirmek. Hücre değerlerini paramatrelere sabitleyip her defasında parametrelerden kod ile geri alabilirim ama bu çözüm çok kullanışlı değil çünkü fiyatlar değiştiğinde ek olarak parametrelerdeki bu değerleri de değiştirmek gerekecek. Sistemde kurulu işleyişi değiştirmeden ve kullanıcıya ek iş çıkarmadan çözüm üretmem gerekiyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Screenshot_4.png
Screenshot_5.png

Konu Sahibi
@Refaz hocam teşekkür ederim. Ben yazdığınız kodu anlayamadım ama yine de CheckBox2 için ayrı bir modülün içine kodları M sütununa göre revize ederek kendimce pembe hücreleri sıfırlamak istedim ama beceremedim.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu Sahibi
@Refaz hocam teşekkür ederim. Ben yazdığınız kodu anlayamadım ama yine de CheckBox2 için ayrı bir modülün içine kodları M sütununa göre revize ederek kendimce pembe hücreleri sıfırlamak istedim ama beceremedim.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Colorindex olayını bilmediğim için yorum yapamıyorum ama 4 renk kartelasında yeşile tekabül ediyor ben koddaki 4 yerine kartelada pembe gibi olan 7 olarak değiştirdim ama haliyle olmadı :)

Konu Sahibi
Colorindex olayını bilmediğim için yorum yapamıyorum ama 4 renk kartelasında yeşile tekabül ediyor ben koddaki 4 yerine kartelada pembe gibi olan 7 olarak değiştirdim ama haliyle olmadı :)
Hocam halloldu pembe renkli hücreler için 7 numarasını indexe verince çzlıştı. CheckBox2 içinde işlemi yaptırabiliyorum artık çok teşekkür ederim.

Rica ederim abey :)
Vba colorindex yazarsanız internette var resimleri.Snırım 52 ye kadardı.
Yada msgbox ilede buldurabilirsiniz eklediğiniz rengin numarasını.
Kodları vir videoda görmüştüm ordan almıştım makro geri alma diye.Az ayar yaptım sadece :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri