• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü UserForma takvim ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sanalx

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Hayırlı Geceler Üstadlar Kolay gelsin
Userforma takvim ekledim kodlarıda eklemeye calıştım ama nerde hata yaptım çalışmadı bir türlü.. yardımlarınızı bekliyorum
Saygılarımla

Merhabalar, linki inceleyiniz, Takvim Userformunu, class modül ve modülü kendi projenize ekledikten sonra Tarih girmek istediğiniz textbox veya combobox isimlerine TextBoxTarih1 gibi veya ComboboxTarih1 gibi (ismin içerisinde "Tarih" geçmesi gerekir) isim vermeniz yeterli olacaktır.
Userform activate kodları içerisine Tarihler yazmayı unutmayın.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Merhabalar, linki inceleyiniz, Takvim Userformunu, class modül ve modülü kendi projenize ekledikten sonra Tarih girmek istediğiniz textbox veya combobox isimlerine TextBoxTarih1 gibi veya ComboboxTarih1 gibi (ismin içerisinde "Tarih" geçmesi gerekir) isim vermeniz yeterli olacaktır.
Userform activate kodları içerisine Tarihler yazmayı unutmayın.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
ilginiz için teşekkür ederim. ben sadece tarihi görmek istedim textbox veya combobox a tarih olarak veri girilmeyecek. tıpkı bilgisayarın takvimine bakıyor gibi sadece güncel tarihi gösterecek ve önceki sonraki günlere bakmak için. bildiğiniz daha güzel ara yüzlü takvim varsa onu da ekleyebilirseniz sevinirim

ilginiz için teşekkür ederim. ben sadece tarihi görmek istedim textbox veya combobox a tarih olarak veri girilmeyecek. tıpkı bilgisayarın takvimine bakıyor gibi sadece güncel tarihi gösterecek ve önceki sonraki günlere bakmak için. bildiğiniz daha güzel ara yüzlü takvim varsa onu da ekleyebilirseniz sevinirim
Bunun için paylaştığım linkteki userformu kullanabilirsiniz

Konu Sahibi
Bunun için paylaştığım linkteki userformu kullanabilirsiniz
gece birçok takvim kullandım sizin takvimde dahil olmak üzere .. ilk Kullandığımda Patron arkadaşın hazırlamış olduğu Takvimdi, ekliyorum kodlarını da ekliyorum fakat bir türlü aktif olmadı

Merhabalar, ekli dosyanızı inceleyiniz

Eline sağlık fakat çok küçük olmuş .. öncekinin büyüklüğü iyi di o boş alana sığacak kadar büyüklükte olsa daha kullanışlı olur bence
Kusura bakmayın, objeleri tek tek elle değiştirmeniz gerekiyor, isimlendirmelere dikkat ederek tümünü düzenleyebilirsiniz, benim pek vaktim olmadığı için bu şekilde yalnızca kodlarınızı düzenledim, siz obje yükseklik ve genişliklerini boş bir form üzerine kopyala yapıştır ile düzenleyebilirsiniz. (nesnelerin isimlerini değiştirmemelisiniz yoksa kodlarınız hata verecektir.)

Konu Sahibi
Kusura bakmayın, objeleri tek tek elle değiştirmeniz gerekiyor, isimlendirmelere dikkat ederek tümünü düzenleyebilirsiniz, benim pek vaktim olmadığı için bu şekilde yalnızca kodlarınızı düzenledim, siz obje yükseklik ve genişliklerini boş bir form üzerine kopyala yapıştır ile düzenleyebilirsiniz. (nesnelerin isimlerini değiştirmemelisiniz yoksa kodlarınız hata verecektir.)
zaten bunu büyüt dememiştimki öncekinin kodlarını çalıştırmak kolay değilmiydi sadece aktif değildi bütün kodları eklemiştim

Konu Sahibi
Takvimin üst kısmındaki kutucukta tarihi gösteren kutucukta tarihle birlikte gün ü de yazar mı o özellik var mı

Çözüm
Merhaba.
Dikkatimi çekti gereksiz Listbox kullanılmış ve yavaşlatmış.
Onun yerine isterseniz alttaki gibi devam edebilirsiniz Sub LbxYukle() kod kısmını.
Hemde daha sade ve anlaşılır olur bence.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri