• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Userform kaydettikten sonra çok yavaş çalışıyor

mawihayalet

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar merhaba,
ben yeni başlayan biriyim birkaç sorum olacak
  • ekteki dosyada arıza bölümünde kayıta bastığım zaman çok bekliyor
  • arıza sheetindeki H sütununu gizleyince "çokeğersay" formülüm çalışmıyor göster dediğimde ise kayıt çok çok aşağılara atıyor.(son satır makrosundan dolayı) ne yapmalıyım bilemedim.

yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Kodların en başına bu kodu yaz.
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual

Kodların en sonuna bu kodu yaz.
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True

Konu Sahibi
hocam çok teşekkür ederim. sorunumun kaydet buton kısmı çözüldü ancak kapatırken kaydet dediğimde yine bekletiyor.
sağ aşağıda 4 işlem parçacığı diye bir şeyler yazıyor % olarak %100 dolmasını bekliyor sonra kayıt yapıyor bu neden olabilir.
en son userforma bilgi almak için excelde bul formülüyle çektiğim bilgileri aşağıdaki kodlar ile textboxta görüntüleme işlemi yaptım. ondan sonra ağırlaştı.

HTML:
HTML:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aynı kodları oraya da ekleyebilirsin. Programın şifreli olduğu için kodları göremiyorum.

Verileri makro ile alıp ve yine makro ile hesaplatıp yazdırsanız, yani formülleri kaldırsanız, dosya rahatlar.

Konu Sahibi
Verileri makro ile alıp ve yine makro ile hesaplatıp yazdırsanız, yani formülleri kaldırsanız, dosya rahatlar.
Ali bey,
ben dediğim gibi acemiyim kendimi geliştirme aşamasındayım :D vba da,
tam olarak bilmiyorum makrosunun nasıl olduğunu.
plakada en son yapılan işlemi excelde formülle çekip userforma aşağıdaki kodlar ile getirebiliyorum.

tbbak.Text = Sheets("ARIZA").Range("AG:AG").Find(aranan, LookIn:=xlValues).Offset(, 2)
tbar.Text = Sheets("ARIZA").Range("AG:AG").Find(aranan, LookIn:=xlValues).Offset(, 3)

eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Konu Sahibi
Ali bey,
plakada en son yapılan işlemi excelde formülle çekip userforma aşağıdaki kodlar ile getirebiliyorum.

tbbak.Text = Sheets("ARIZA").Range("AG:AG").Find(aranan, LookIn:=xlValues).Offset(, 2)
tbar.Text = Sheets("ARIZA").Range("AG:AG").Find(aranan, LookIn:=xlValues).Offset(, 3)

Sanırım olmuyor,
Teşekkürler herkese

Ali bey,

Görülüyor ki forumu kullanma konusunda da acemisiniz.

Bkz: 15. Dosya, sayfa, vba kodları kısıtlı/şifreli örnek uygulamalar sorulmaksizin siteden kaldırılır. Tekrarında üyelik iptal edilir.

Geri