• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru user forma veri getirme ilgili sayfaya kaydını sağlama

endless033

Gold Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
16 Nisan 2026
Konu Sahibi
1: Arkaşlar mizan genel taplo sayfasındaki veri girişine tıklayınca user forma yönlendiriyor üye numarayı yazınca üye kayıt sayfasındaki üye ıd.üye/kiracı adı,daire no :(g sütunu) ilgili alanlara ıd yazdığımda ilgili alanlara otomatik getirmesi

2 :diğer bir olayda user formda yine nevi türü 1 combobox3 yani tanımlar sayfasındaki satır 3 kriterlerini seçmesi ve nevi türü 2 nevi türü 1 seçime göre alt sütunundaki verileri getirmesi

3.listbox1 ‘de son 10 kayıt göstermesi ve üzerine tıkladığımızda user forma getirmesi ve değiştirmesini sağlanması

Not tüm bilgileri user forma girerek veri sayfasını kullanmadan veriler veri sayfasına kaydetmek değiştirmek silmem inşallah anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
İlk 2 madde tamam. "Listbox1 ‘de son 10 kayıt" derken hangi sayfadan veri gelecek bilemedim.
işaretlemiş olduğum alana veri sayfasındaki son 10 kaydı getirmesini istiyorum ayrıca sağdaki kaydet,değiştir,sil butonlarında çalışmasını istiyorum user formdaki ilk 2 madde dediğiniz gibi olmuş

not: verileri kaydet dediğimizde her kaydedilen veri için ayrıca user formdaki kayıt numarasını otomatik kendi vermesini istiyorum

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    84 KB · Gösterim: 3
Konu Sahibi
amacım son 10 kaydın o lsitede gözükmesi değiştirmek için veri sayfasına gitmeyip üzerine tıkladığımda user formdaki ilgili boşluklara getirerek üzerinde değişklik yapıp değiştirmek

Konu Sahibi
daha önce bu konuda yine konu açmıştım arkadaşlar yardımcı olmuştu sagolsunlar onda sıkıntı yaşadım açıksası veri bazen doğru gelmedi bazen kaydetmedi vb.sıkıntılar oldu sonradan bende yeni konu açdım hatta o arkadaş son 10 veriyi başka yere çektirip ordan user forma getirtmişti o sıkıntılı oldu direk kodla olursa daha düzenli olur sanırım pek anlamayınca yorumda yapmak istemiyorum açıksacı benim tek amacım veri sayfasını çok gerekmedikçe kullanmamak user formdan işleri hepsini halletmek

Geri