• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Üretim Veri Girişi Yapılabilmesi

talebeyim

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar ve Hocalarım bir çalışma yapıyorum. Çok değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Nasıl yapmalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim kararını veremedim.

(Sarı)Sayfa1'de kullanıcıya Veri doğrulama ile listeden al şeklinde üretim veri girişi yaptıracağım. Toplam veri Ortalama 20 Sütun 50.000 Satırdan oluşacak.
Sayfa1'de girilen verilerle (mavi) Sayfa2'deki muhasebe tanımlamaları eşleştirerek yine (yeşil)Sayfa1'deki Alana yazacak.

1. Bu veriyi girecek arkadaşlar verileri seçerek girecek 50.000 Satırda veri doğrulama olacak veriler sayfa ikiden liste yoluyla alınacak. Bunun başka yolu varmı ?

2. Bu veri takribi iş sonunda kaç megabayt. olur.

3. Acaba tanımlamalar sayfa2 yerine başka bir çalışma kitabında olsa satır bazlı verileri oradan mı okutsam?

4. Sizce kod yerine formülle yapsam az yer kaplar yoksa VBA kodlarıyla mı?

5. Ben bu işin altında nasıl çıkarım : ( ?

Sizin yorumlarınız nedir ? Olsa bir örnek tablo kayacağım ama maalesef daha kurgu aşamasında.

Kullanıcıların veri girişleri Sayfa1 (Sarı)
Veri tanımlarının getirilmesi Sayfa2 (Mavi)
Getirilen Verilerle Tanımların eşleştirilmesi hesaplanması (Yeşil)

Ekran görüntüsü 2023-01-19 144405.jpg

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.

bir örnek dosya ekleyin ve istediğiniz çözüm örneğini bir veya birkaç satırı doldurun. Daha kolay çözüm bulunur

Değerli arkadaşlar ve Hocalarım bir çalışma yapıyorum. Çok değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Nasıl yapmalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim kararını veremedim.

(Sarı)Sayfa1'de kullanıcıya Veri doğrulama ile listeden al şeklinde üretim veri girişi yaptıracağım. Toplam veri Ortalama 20 Sütun 50.000 Satırdan oluşacak.
Sayfa1'de girilen verilerle (mavi) Sayfa2'deki muhasebe tanımlamaları eşleştirerek yine (yeşil)Sayfa1'deki Alana yazacak.

1. Bu veriyi girecek arkadaşlar verileri seçerek girecek 50.000 Satırda veri doğrulama olacak veriler sayfa ikiden liste yoluyla alınacak. Bunun başka yolu varmı ?

2. Bu veri takribi iş sonunda kaç megabayt. olur.

3. Acaba tanımlamalar sayfa2 yerine başka bir çalışma kitabında olsa satır bazlı verileri oradan mı okutsam?

4. Sizce kod yerine formülle yapsam az yer kaplar yoksa VBA kodlarıyla mı?

5. Ben bu işin altında nasıl çıkarım : ( ?

Sizin yorumlarınız nedir ? Olsa bir örnek tablo kayacağım ama maalesef daha kurgu aşamasında.

Kullanıcıların veri girişleri Sayfa1 (Sarı)
Veri tanımlarının getirilmesi Sayfa2 (Mavi)
Getirilen Verilerle Tanımların eşleştirilmesi hesaplanması (Yeşil)

Ekli dosyayı görüntüle 14946

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Merhaba , Örnek dosya ekleyebilirseniz daha anlaşılır olur. Ancak benim anlattıklarına göre anladığım bu kadar çok veri olan veri doğrulaması gerektiren bir işlemi excel sayfasında yapıp hem görsel hemde işçilik anlamında eksiklik yaratması yerine veritabanı kullanırım .

Yani veri girişlerini userform ile yaptırım veri tabanına kaydeder. Göstermek istediğiniz verileri ister sayfada ister userformda gösteririm. Daha ergonomik olur.

Konu Sahibi
Merhaba , Örnek dosya ekleyebilirseniz daha anlaşılır olur. Ancak benim anlattıklarına göre anladığım bu kadar çok veri olan veri doğrulaması gerektiren bir işlemi excel sayfasında yapıp hem görsel hemde işçilik anlamında eksiklik yaratması yerine veritabanı kullanırım .

Yani veri girişlerini userform ile yaptırım veri tabanına kaydeder. Göstermek istediğiniz verileri ister sayfada ister userformda gösteririm. Daha ergonomik olur.
Hocam elinizde benzer bir örnek varmı veri tabanına kayıt yapan userform. alakasız bir veri tabanı olsa da olur.
Maksat mantığını anlamak

Hocam elinizde benzer bir örnek varmı veri tabanına kayıt yapan userform. alakasız bir veri tabanı olsa da olur.
Maksat mantığını anlamak
Merhaba ,

Hocam elimde veritabanı ike çalışan Gemba dosyam var özel veriler içerdiği için hızlıca bazı yerlerini sildim normalde hata tespitlerinde ilgili sorumlu cc de olacak şekilde mail de atıyor. Bu dosyayı örnek al yapmak istediğin içinde örnek dosya koyabilirsen daha iyi beyin fırtınası yapılır.

bir önerim ise bu forumdan ayrılma ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum buradan edindiğim bildgiyi hiçbiryerden edinemedim örnek dosya ekle diye o nedenle söylüyor herkes.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Allah sizden ve buradaki arkadaşlardan razi olsun inanın o kadar çok yardımcı oldular ki. Kimin excel dosyasına yardımcı olsam bu form aracılığı ile hepsi dua ediyorlar.

Abi ben sizin tablonuzu inceledim.
İşte yapmak istediğim şey tam olarak bu ama ben o gemba.accde dosyasını anlamadım o excelmi burdaki verileri orayamı kaydediyor ?

Allah sizden ve buradaki arkadaşlardan razi olsun inanın o kadar çok yardımcı oldular ki. Kimin excel dosyasına yardımcı olsam bu form aracılığı ile hepsi dua ediyorlar.

Abi ben sizin tablonuzu inceledim.
İşte yapmak istediğim şey tam olarak bu ama ben o gemba.accde dosyasını anlamadım o excelmi burdaki verileri orayamı kaydediyor ?
Yok hocam ACCDB dosyası office access . bir veri tabanı SQL gibi düşünebilirsin. Biz normalde excel sütunlarda işlem yaptırdığımız da bir çok kayıt hatası alabiliyoruz. Bu nedenle access e kayıt yaptırıyorum örneğin excell de 7000 sayfalık veri süresi ile accessde 7000 veri varken atılan kayıt süresi aynı değil .

iş yerinde kullanırken bunu ortak ağ da dosyaya atıyorum . Herkez masaüstüne kısayol oluşturuyor . Kaydet dediğinde veriler çakışmadan access e kaydediyor. Bir excelli 100 kişi de kullansa problem olmaz. Access diğer bilgisayarlarda kurulu olması gerektirmez.

başlığını görünce yakında üretim ile ilgili birşey yapmay çalışacağım . Hat besleme otomasyonu . Yani hatlardaki Teyit sonrası düşülen malzemeleri raporlayarak kutunun % kaç dolu olduğunu ve ne zaman beslemesi gerektiğini bildiren bir uygulama . Belkide senin yapmak istediğin böyle birşey ortaklaşabilir.

Konu Sahibi
Ahmet abi şöylemi anladım.
Siz Excel üzerinden bir userform yaptınız.
Birkaç kişi aynı anda userformdan acccesse veri girişi yapabiliyor, ve başka birkaç kişi ise aynı anda accessten veriyi sorgulayabiliyor ve belki raporlayabiliyor.

peki böyle bir durumda raporu excelden accesse giderek yapıyorsanız, sorgu ve raporlamayı accessten excelemi çekiyorsunuz ?

Bu zor olmuyor mu? yavaşlama v.s. gibi şeyler olmuyormu yani ?

Ahmet abi şöylemi anladım.
Siz Excel üzerinden bir userform yaptınız.
Birkaç kişi aynı anda userformdan acccesse veri girişi yapabiliyor, ve başka birkaç kişi ise aynı anda accessten veriyi sorgulayabiliyor ve belki raporlayabiliyor.

peki böyle bir durumda raporu excelden accesse giderek yapıyorsanız, sorgu ve raporlamayı accessten excelemi çekiyorsunuz ?

Bu zor olmuyor mu? yavaşlama v.s. gibi şeyler olmuyormu yani ?
Merhaba ,
Hayır yavaşlama olmuyor . Dediğin gibi aslında ,

- Birden fazla kişi veri girebiliyor
-Birden fazla kişi veriyi liste sayfasında görüntüleme filtreleme üzerine tıkladığında düzenleme sayfasından accessdeki veriyi güncelleme
- Rapor ihtiyacı olduğunda access e gerek bile kalmadan listboxdaki filtreli veriyi veya bütün listeyi yeni sayfaya aktarma istenirse yeni excell dosyası aktarma orada saniyeler içinde düzenleme ve güncel halini gösterme .

hatta bu durumlar için araştırmanı tavsiye ederim. Excell veri başlığında dış veri al konusu çok işime yarıyor. Birilerinin excellini alıyorum o excell güncellendikçe benim excelime veri akıyor süre eklediğimde anlık güncelleniyor.

Çok şey yapılır da araştırıp ögrenmek önemli . Mesela senle görüşürken aklıma bir iş geldi 1 saatte yaptım . Örnek ekledim .

Tabi aşağıdaki gibi kodlarda olan uzantıyı kendin nereye ekliyorsan o adrese gre düzenle bir kaç yerde var ziplemeden önce değiştirmeyi unuttum .

yol = "C:\Users\**\Desktop\yapilacaklar.accdb"

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Ben dosyayı çalıştıramadım ama çok ilginç geldi. ve çok hoşuma gitti.
Yani excelden accessse veriyi aktar orada depolansın.
Raporlayacağın zaman ise yine accesssten veritabanından verileri getir.

Peki birden fazla veri tabanın olsa örnek veriyorum.

1.Cariler (access)
2.Stoklar (access
3.ülkeler (access)
4.USerform(excel)

Exceldede user formdan combobox'tan sırasıyla carileri, stokları ülkeleri getireceğim.

Bu bilgileri access veritabanından getirsem mi? daha hızlı ve güvenli olur.
Yoksa bunlar 20-30 satır bilgi olduğu için exceldenmi getirmem doğru olur ?

Diğer bir sorum ise, 10 tane veri tabanı var (access) ,10 tanesininde ortak id sutunu ile birbirleri ile bağlanabilir.
Excel userformda Sen 1. veritabanında 345.id kayıtı ile 6.veritabanında 345.kayda karşı gelen satırı bul ve birbirleri ile 4 işlem yap gibi. bir bilgimi daha hızlı ve kolay olur. Yoksa yapacağın tüm işlemleri excel ile yap sonucu accesste depolama yap gibi birşey mi kolay olur?

Geri