• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Üretim takibi dosyasında destek hk.

erenkahya

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Selamlar

Üretim , faturalandırma ve ödeme takip şeklinde süreci takip ediyorum.
Ekte sıfırdan hazırladığım dosyayı paylaşıyorum.
yapamadığım ve destek almak istediğim yerleri umarım anlatabilmişimdir , destek olabilirseniz çok sevinirim.

MÜŞTERİLER

"Sayfa adı bölümüne alt alta yazdığım kelimeye dikkate alarak ( YENI_CARI ) isimli dosyanın kopyası oluşturulacak.

AYNI FİRMA İSMİYLE DOSYA OLUŞTURULMASIN UYARI VERSİN

Müşteriler , Üretim , Tamamlanan Siparişler , Muhasebe_Fat , Gelen Ödemeler, Arama , Yeni_cari dosyaları sabit kalacak herhangi bir değişiklik olmayacak, "

ÜRETİM

"BAZI FATURALARDA 3 - 4 SATIR SİPARİŞ OLABİLİYOR . KODLARDAN BU DÜZELTİLMESİ LAZIM.

AKTARMA YAPMADAN ÖNCE HER FATURA İÇİN AJ SUTUNUNDAKİ FATURA TOPLAMI OTOMATİK ALINMASI LAZIM .

HER FATURA İÇİNDEKİ VERİLERE OTOMATİK KALIN ÇERÇEVE OLABİLİR Mİ"

ÜRETİM SAYFASINDA GİZLİDE SATIRLAR KALMIŞTI ONLARI SİLİNCE AKTARMA YAPILINCA TAMAMLANAN SİPARİŞLERDE AKTARILAN BİLGİLERDEKİ FORMÜL BOZULDU.

VERİLERİN AKTARILACAĞI BÖLÜM KIRMIZI BÖLÜMDEKİ VERİ SAKLAMA BÖLÜMÜNE AKTARILACAK

AYNI FATURA NUMARASINA AİT SİPARİŞLERİ BİR SEFERDE AKTARMAM GEREKİYOR

AYNI ANDA BİTTİ SUTUNA 1 YAZDIĞIM FATURA BİLGİLERİ OLAN SİPARİŞLERİ TEK SEFERDE SIRAYLA TAMAMLANAN SAYFASINA AKTARMASI LAZIM

YENİ_CARI VE KOPYA SAYFALARA

GELEN ÖDEMELERİ TARİH SIRASIYLA OLUŞTURULAN (YENI_CARI) KOPSAYINDAKİ FİRMANIN CARİSİNDEKİ SON SUTUNDAKİ YERE İŞLENMESİ LAZIM

BÜTÜN SAYFALARDAKİ AŞAĞI BUTONUNA BASTIĞIMDA DOLU SATIRIN BİR ALTINA GİTMESİ GEREKİYOR

ARAMA

ARAMA SAYFASINDAKİ ARAMA BUTONLARINA YAZILANLAR ( TAMAMLANAN SİPARİŞLER VE AÇILAN YENI CARI SAYFALARINDA ARAMA SEÇENEKLİ ARATMA VE DETAYLARI GÖSTERMESİ LAZIM)

DOSYAYI SIFIRDAN YAPMAYA ÇALIŞTIĞIM İÇİN BİR YERLERDE EKLEMELER VE ÇIKARMAM GEREKEN YERLER OLUYOR.

YANLIŞLIKLA VERİLERDE SİLİNME OLDUĞU İÇİN VERİ SAKLAMA BÖLÜMÜNE BİLGİLERİ YAZIP FORMÜLLE A1 VE DEVAMINDAKİ SUTUN BÖLÜMÜNE ÇEKİYORUM

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhaba,

bir önceki tabloda dönüş alamadığım için değişiklikler yaptım.

Müşteriler dosyasında ( sarı sutuna )
"Sayfa adı bölümüne alt alta yazdığım kelimeye dikkate alarak ( YENI_CARİ ) isimli dosyanın kopyası oluşturmam gerekiyor.
Aynı firma ismiyle kayıt oluşturulmasın hata versin

Müşteriler , Üretim , Tamamlanan Siparişler , Muhasebe_Fat , Gelen Ödemeler, Arama , Yeni_cari dosyaları sabit kalacak herhangi bir değişiklik olmayacak, "

Müşteriler dosyasına bir formül yazmaya çalıştım ama sadece sayfa kopyası oluşturuyor

Destek olabilirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Müşteriler dosyasında
Merhaba.

Dosyasında değil sayfasında olacak.
MÜŞTERİLER sayfasının SAYFA ADI sütununa yazdığınız YENİ_CARİ sayfasının hangi sütununda arama yapacak?
Bulursada hangi sütunlardan veriler gelecek?
Dosydaki MÜŞTERİLER sayfasına 2 satırlık manuel veriler girin anlayabiliriz yoksa karışık mevzu.

Özetle anladığım kadarıyla WorksheetFunction.Match kodu ile yapılır ama anlamak gerekiyor.

Geri