• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Üretim saati bulma hk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

byunus6161

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba;
Ekte görüldüğü gibi bir excel dosyamız mevcut.
Bu dosyada yapamadığımız bir konu hakkında sizlerden yardım istiyorum.
Başlangıç ve bitiş saatlerimiz mevcut.
Bu saatlerden molalar, gün dönümleri ve hafta sonunu otomatik olarak düşmek istiyoruz.
çalışma saatleri 8:00 - 18:00
Mola saatleri
10:00 - 10:15 Çay Molası
12:00-12:30 Yemek molası
15:00-15:15 Çay Molası
18:00 kapanış

örnekten hiç bir şey anlamadım 70:00:00 da ne demek

Merhaba.

Dosyanızı inceledim ancak neyi nasıl hesaplayacaz tam olarak ne istiyorsunuz hiç anlamadım. REYHAN sayfası nedir ? Kaynak sayfasında ki Saatler çok mantıksız geldi, neden sağdaki saatlerle topluyorsunuz, Tekli ve ikili ürünlerde saat yazarken Üçlü ve diğer ürünlerde neden sağdaki saatleri topluyorsunuz, sağdaki saatler nereden geliyor ? REYHAN sayfasında başlama ve bitiş verileri tarih - Saat olarak yazmışsınız, buradan bir hesaplamamı yapmak istiyorsunuz ?
Anlayacağınız kafamda deli sorular :D Tam olarak ne istediğinizi net olarak açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Şöyle ifade edeyim :)
Reyhan adlı bir ürünümüz var.
Ürünün üretim başlama süresi 26.08.2021 14:45:00 üretim bitiş süresi ise 27.08.2021 11:45:00 'dır
Yapılmak istenen bu zamanlar arasındaki süreyi bulmak istiyoruz.
Tabi bu süreleri hesaplarken mola saatlerini ve gün dönümü süresinide otomatik olarak hesaplatıp çalışma süresinden düşmek istiyoruz.
14:45'de başladığımız işte 15:00'da 15 dk çay molası var. Mesai bitişimiz 18:00 bu aradaki toplam süre 15 dk çay molasını düştükten sonra 3 saat oluyor.

Siz bir kaç tane tüm ihtimalleri(hastalık izin,geç gelme vb)kapsayan örneği manuel hazırlayın yoksa anlamak cidden zor

Merhaba.

Dosyanız bizler için gerçekten çok karışık. REYHAN sayfasında tarih varken Kaynak sayfasında yok, neye göre o tarihler arasında olduğunu kabul edecez.
Normalde saat farkları toplamları falan alırken hücre biçimi önemli HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
formatında olması yeterli. Daha sonrasında diğer formülleri kullana bilirsiniz. Ama dosyanızda bazı hücre biçimleri de böyle tanımlanmış yani bu kuralı bildiğinizi varsayıyorum.

Bunun haricinde başka bişey istiyorsanız dosyanızdan bunu çıkarmak çok zor, siz işin içinde olduğunuz için bu veri şunu ifade ediyor şeklinde bir bilgiye sahipsiniz ama bizim için başlık yoksa o veri anlamsız, kuralı bilmiyorsak toplama koşulunu yada çıkarma koşulunu yapamayız. Sizin sektörde çalışmadığımız için bizim için çok anlamlı olmuyor bu tür tablolar.

Bize daha net bilgiler verirseniz yardımcı olabiliriz.

İyi çalışmalar.

merhabalar
kontrol edermisiniz (formül I sütununa uygulandı)

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri