• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Üniversiteliler İçin Vize %40 Final %60 Büt Dahil Harf Notu Hesaplama Formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

cografyaogretmen

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Üniversitede ders seçimleri ve yeni dönem hazırlıkları başlarken, bu yıl aldığım derslerin kredilerini ve geçme notlarını takip edebileceğim dinamik bir Excel tablosu hazırlıyorum. Ancak harf notu ve bütünleme (büt) kurgusunu formüle dökerken takıldım.
Yapmak istediğim sistem tam olarak şu:
Ekte paylaştığım şablonda göreceğiniz üzere;
  1. Dönem Notu Hesaplama: İlk olarak vizenin %40'ını ve finalin %60'ını toplayıp dönem notunu bulmam gerekiyor.
  2. Bütünleme (Büt) Şartı: Eğer final notu girildikten sonra dersin bütünleme sütununa (D sütunu) bir not girilirse, formül otomatik olarak final notunu iptal etmeli ve vizenin %40'ı ile bütünlemenin %60'ını alarak yeni dönem notunu hesaplamalı. Eğer büt hücresi boşsa normal vize+final geçerli kalmalı.
  3. Harf Notu Karşılığı: Çıkan nihai nota göre F sütununda otomatik harf notu yazmalı (Örn: 90-100 arası AA, 80-89 arası BA, 70-79 arası BB, 50'den küçükse FF gibi).
Dosyadaki sarı renkli alanları iç içe formüllerle boğulmadan, en sade ve dinamik hangi fonksiyonlarla çözebiliriz? Özellikle büt notu girildiğinde finali devre dışı bırakma mantığında tıkandım.
Kullandığım şablon dosyasını konunun ekine bırakıyorum. Yardımcı olacak hocalarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

Windows 10 Opera 134
deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
arzuhalci hocam ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim!
Gönderdiğiniz dosyayı hemen indirdim ve formülleri inceledim, tam istediğim gibi olmuş. Bütünleme notunu girdiğim anda final notunu boşa çıkarıp hesaplamayı büt üzerinden revize ediyor. Harf notu baremleri de tıkır tıkır çalışıyor.
Sayenizde yeni dönem başlamadan harika bir ders takip şablonum oldu, çok makbule geçti.

Windows 10 Opera 134
üniversitelerde kullanılan tam harf notu sistemine göredir.Harf notu sistemi: AA 90+, BA 85+, BB 80+, CB 75+, CC 70+, DC 65+, DD 60+, FD 50+, FF 50 altı. Ayrıca bütünleme notu girildiğinde final otomatik devre dışı kalıyor ve hesaplama %40 Vize + %60 Büt olarak yapılıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri