• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tur Listesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ersin Tunca

Yeni Üye
Aldığı beğeni
86
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Sy. Hocalarım ;

Kullanmış olduğum tur listesi var ekli dosya halinde sizlere açıklamaya çalıştım.

yardımcı olur musunuz teşekkür ederim.

Umarım işinizi görür.

Otobüsleri nereden alacağız
sayfa 1 e yazacaksanız formüller neye göre çalışmalı

Konu Sahibi
Otobüsleri nereden alacağız
sayfa 1 e yazacaksanız formüller neye göre çalışmalı
Sy. @azraep ; Hocam
1 .Sayfa1 de yazılı olan A1,A2 ... bunları otobüs plakası olarak varsayalım ben bunları 2. satıra manuel olarak yazacağım ondan sonra dikkat ederseniz bir gün sonra sıra kaymaya başlıyor A1 plakalı otobüs B2 den bir gün sonra C3' e kayıyor en sondaki otobüs ise bir gün sonra en başa dönüyor. Hücrelere dikkat ederseniz hepsi formüllü ben bunları makro ile yapılmasını talep etmiştim.
2. Sayfa 2 yer alan indis kaçıncı formülünün ise Makro ile çalışması sebebi ise A sütununda hücreler tek bazen 2 li bazen 3 lü birleştire bilir.

Formülleri görünce dokunmadım doğrusu.
en kısa sürede cevaplamaya çalışacağım.

Sayın Ersin Tunca
not: A sütunun da bazı hücreler Birleşik olabiliyor.
Örnek :A2,A3,A4 ile birleşik onun hizasında B2,B3.B4 ile birleşik onun hizasında C2,C3,C4 ile birleşik onun hizasında D2,D3,D4
burada ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor. Alt alta sütunlar hep birleşik ise zaten tek satır olmaz mı?

Konu Sahibi
Sy. @Adnan ;
hocam ekli dosya Sayfa 1 de örnek tablo ekledim bu şekilde oluyor ama bu birleştirme sabit değil.
Örnek : A2,A3,A4 birleşik , B2,B3,B4,birleşik C2,C3,C4 birleşik , D2,D3,D4 birleşik olurken bir sonra ki turda A16,A17,birleşik , B16,B17 birleşik C16,C17 birleşik , D16,D17 birleşik olabiliyor.

1630309509996.png

Sayın Ersin bey, Birleşmenin mantığını anlayamadım nasıl olacak belli değil. Hangi kriterler göz önüne alınarak birleştirme yapılacak. Ayrıca araç sayısı 50 de olabilir 30 da olabilir demişsiniz ancak örneğinizde hep 49 üzerinden değer girmişsiniz güz baz alındığında bu rakam neye göre belirleniyor. Kısacası konunun çözümünün sıhhatli olması için ayrıntılı anlaşılır bilgiye ihtiyaç duyuyoruz. Konuya bizler vakıf olmadığımız için soru sormaya fırsat vermeyecek kadar ayrıntı gerekli

Dener misiniz?

Çözüm
Konu Sahibi
Sy. @azraep ;
Hocam sayfa1 çok güzel çalışıyor tam istediğim gibi Sayfa2 de Ben Sıra no sunu elle yazsam 1 ,2,3,4,5... bunun karşısına plaka gelse 1 sıranın o tarih de ki plakası

Konu Sahibi
Sayın Ersin bey, Birleşmenin mantığını anlayamadım nasıl olacak belli değil. Hangi kriterler göz önüne alınarak birleştirme yapılacak. Ayrıca araç sayısı 50 de olabilir 30 da olabilir demişsiniz ancak örneğinizde hep 49 üzerinden değer girmişsiniz güz baz alındığında bu rakam neye göre belirleniyor. Kısacası konunun çözümünün sıhhatli olması için ayrıntılı anlaşılır bilgiye ihtiyaç duyuyoruz. Konuya bizler vakıf olmadığımız için soru sormaya fırsat vermeyecek kadar ayrıntı gerekli
Sy. @Adnan ;
Hocam Sy. @azraep hocam çok güzel bir şekilde yapmış sağolun elinize sağlık

Elle anca bu kadar oldu. değiken olduğu için ne olacağını bilemiyorum.

Bu da alternatif olsun ,,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri