• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Trene Binen İnen Yolcu Sayısı ve Geliri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Aldığı beğeni
55
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Ekli sayfanın İcmal sayfasındaki C4 satırında bulunan tren numarasına A sütunundaki tarihlerde binen inen yolcu adedini ve gelirini Eybis sayfasındaki verilerden formülle yazdırmak istiyorum, ilgileneceğinizi umar, şimdiden teşekkür ederim

Umarım doğru anlamışımdır.

Konu Sahibi
Öncelikle emeğiniz için hakkınızı helal edin, ben tam olarak sizi yönlendiremedim.
Tabloda binen sütununa aynı tarihte aynı trene binen yolcu sayısı,
inen de Trenin nihayetlendiği varış garına inin yolcu sayısıdır.
Ücretti de aynı şekilde aynı tarihte aynı trene binen tüm yolcu gelir toplamı olacak.

Konu Sahibi
Örneğin
42623 Trene 22.06.2022 tarihinde 74 bilet satılmıştır. (Binen sayısı 74)

Konu Sahibi
Binen yolcu sayısında tablonuza gerek yok, çünkü aynı tarihli trene o gün tüm satışları topluyoruz

alternatif olsun

Kontrol edermisiniz dediklerinize göre doğru mu?

neresinde problem gördünüz

Konu Sahibi
Dosyada sayfada değişiklik yapılmak zorunda kalındı, bu sayfaya Formül:
1- Ayrıştırma sayfasında C sütununda olan işyeri ile Eybis sayfası E sütunundaki aynı işyerine aynı trene binen yolcu adedini, gelirini ve inen yolcu adedini toplayarak yazacak (İnen adedi nereden binerse binsin o işyerine inen adedini toplayacak)
2- Birinci maddedeki yaptığı işlemi bu sefer satış kanalı için yapacak, uygulanacak. Zahmet veriyorum hakkınızı helal edin, lütfen

Kontrol eder misiniz doğru mu?

Konu Sahibi
Veriler doğru, Eybis sayfasından alınacak verilerin sayılını 285 yerine sütunun tamamını yapmak istedim DEĞER hatası verdi,
HTML:
JavaScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

HTML:
JavaScript:
HTML:
JavaScript:

Veriler doğru, Eybis sayfasından alınacak verilerin sayılını 285 yerine sütunun tamamını yapmak istedim DEĞER hatası verdi,
HTML:
JavaScript:

HTML:
JavaScript:
HTML:
JavaScript:
1-1 Milyon (1000000) yazmışsınız. Excel de bu kadar satır yok. 65536 satırla sınırlıdır.
2- aralarda "*" işareti koymamışsınız. ctrl+shift+enter yaparak giriniz.
Bunları düzelterek tekrar yapar mısınız

Hocam bu formül ile ya verilerinizin olduğu yere kadar sınırlandıracaksınız veya Eybis sayfada I sütununu Değiştir ile "." ları "," le değiştirip
HTML:
Kod:
bu şekilde düzelteceğiz.

Örnek dosyayı da ekleyim

Konu Sahibi
Bana bu sitede yardım ve emeklerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri