• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Toplam Değeri Otomatik Tam Sayı Olarak Dağıtma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yutu61

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba bir türlü yapamadığım bir şey var. Toplam değeri yazdığımda kriterlere eşit olarak dağıtıyor. Ancak ben eşit olarak dağıtmasını istemiyorum rasgele dağıtmasını istiyorum ancak bir türlü yapamadım.

Örn: Toplam 90 ise 10 tane kritere bunu rastgele dağıtmasını istiyorum tam sayı olarak yardımcı olabilecek var mı? ( Dosyayı paylaşıyorum)

Çözüm
Dosyanız ekte.
Formül ile olduğunda herhangi bir hücrede değişiklik yapılırsa rakamlar yeniden rasgele dağılıyor.
Kod ile yapılınca sabit kalıyor.
Ekte her iki örnek de mevcut.
Office 365 kullanıyorsanız bu formülü D2 hücresine yazıp aşağı sürüklerseniz rasgele doldurma işlemi yapar. Formülü yazmadan önce D2 den M10 a kadar hücrelerin hepsini silip içeriğini boşaltmanız lazım TAŞMA Hatası vermemesi için. Ayrıca Formülde mk:20 e ayarlı maksimum 20 puana kadar veriyor onu 10 yaparsanız en üst puanı 10 a kadar ayarlar...

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Ayrıca aşağıdaki linklerde de benzer konu açılmıştı onları da incelemenizi tavsiye ederim.

Bi alternatifte ben paylaşayım rasgdizi 2024 de var ise çalışır
HTML:
Kod:

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

NOT : Değerleri sürekli güncellemek için, peş peşe F9 tuşuna basınız.

Konu Sahibi
Office 365 kullanıyorsanız bu formülü D2 hücresine yazıp aşağı sürüklerseniz rasgele doldurma işlemi yapar. Formülü yazmadan önce D2 den M10 a kadar hücrelerin hepsini silip içeriğini boşaltmanız lazım TAŞMA Hatası vermemesi için. Ayrıca Formülde mk:20 e ayarlı maksimum 20 puana kadar veriyor onu 10 yaparsanız en üst puanı 10 a kadar ayarlar...

HTML:
Kod:

Ayrıca aşağıdaki linklerde de benzer konu açılmıştı onları da incelemenizi tavsiye ederim.

Denedim ama olmadı hocam. Bir yerde hata yaptım sanırım

Yuvarlama olacak mı ? Örneğin ; 2,5 ise 3'e, 2,4 ise 2'ye gibi...

Bir de şöyle bir şey var ; tam sayı olunca bir rakamdan 1 taneden fazla olabiliyor. Olur mu ?

Dener misin ?

Mesaj 13'teki eki yeniden gönderiyorum. Bunu deneyiniz.

Ben soruyu tam olarak anlayamadım galiba.

10 tane boş alan var alanlara 1-10 arası rakam yazılacaksa
Toplam kısmında 100 yazıyorsa hepsine 10 yazılması gerekiyor doğru mu?
Toplam kısmında 100'den daha büyük bir rakam olmayacak, doğru mu?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri