• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü toplam almadaki yavaşlık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar sizlerinde tespit ettiğiniz gibi A sütünundaki rakamlara göre D sütundaki değerleri H sütununa birleştirerek toplam alıyor ancak neden kullanmış olduğum asıl dosyada çok daha yavaş bunda bile aşırı yavaş çalışmaktadır. Bunda bir iyileştirme olabilir mi?

Teşekkürler..

Kodları değiştirmek gerekli. Yalnız anlayamadığım yerler var. Mesela bazı tarihler (13 ocak toplanarak yazılmış, aynı tarih olmasına rağmen yarısı toplanarak yazılmış diğeri her satıra yazılmış bu işin aslı nedir?. Konuya vakıf değilim ama toplanarak gitse daha güzel olmaz mı? her satırda toplam görünür. yan taraftaki aylara göre toplamlar fonksiyonlar ile yapılmış.bu da koda alınırsa daha iyi olmaz mı. K1, K2 nedir nereden gelir

Şunu belirteyim ki işlemleri düğmeye bağlamak daha sıhhatli olur. Ben de bu yönüyle düzenleme yaptım örneği ekliyorum

Konu Sahibi
Şunu belirteyim ki işlemleri düğmeye bağlamak daha sıhhatli olur. Ben de bu yönüyle düzenleme yaptım örneği ekliyorum

H sütununda birleştirme yapıp toplam almıyor ama Adnan bey. Her zaman 1 üstüyle toplam alıyor. Burda ama sıra numarası ve tarihleri aynı olanları H sütununda birleştirerek toplam almak. Mesela A12-13-14-15-16 nın değerleri olan D sütunundaki karşılıklarına denk gelen değerleri 164,13 olarak H sütununda birleştirip toplamalı

örneğinizdeki yapı gibi olsun istiyorsunuz doğrumudur

Hocam kodlarınızı değiştirmeniz gerekiyor 1500 tane satıra tek tek for döngüsüyle veri girişi yaptırıyorsunuz yavaşlık bundan kaynaklı array kullanarak resize methodu ile toplu olarak verileri yazdırabilirsiniz. 500 kat daha hızlı sonuç alırsınız.

Konu Sahibi
Hocam kodlarınızı değiştirmeniz gerekiyor 1500 tane satıra tek tek for döngüsüyle veri girişi yaptırıyorsunuz yavaşlık bundan kaynaklı array kullanarak resize methodu ile toplu olarak verileri yazdırabilirsiniz. 500 kat daha hızlı sonuç alırsınız.
olur hocam ben anlamıyorum ama

Konu Sahibi
Hocam adnan bey yapmış zaten dediğim methodu kullanımış (aklın yolu bir :D ) ben neden yavaş olduğu hususunda ayrıca bilgi vermek istemiştim :D

o birleştirme yapmıyor 1 üstteki ile topluyor. Günlük harcamayı bu sayede bilemeyiz. Birde bu tür işler macrosuz olmazmı ?

Galiba çözüme ulaşmışsınız. İstediğiniz şekle makro ile getirdim. Kolay gelsin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri