• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textbox dan tercihli sorgu yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
FrmGenelListe içindeki TextBox dan tercihli arama yapıyordum bazı değişiklikler yapınca arama olayı hata vermeye başladı ilgili resimler ekte. Yardımlarınızı bekliyorum.
Kullanıcı:1
Şifre: 1

A1.pngA2.png

Çözüm
Abey ilk mesajda yazdığımı zaten tam anlamaışsınız neyse düzelltim.
Gifte gösterdim çalışıyor ve resim ekledim ordaki yeşil olanları üst koddakilere bakarak uygulayın.
Normalde bende yapabilirim ama sizin yapmanız gerek mesela resimdeki birim kodunu ayarlayın ve deneyin çalıştırıp sonra diğerlerini.
Ayrıca S.NO olunca ne hikmetse noktadan dolayı hata veriyor bundan dolayı boşluk yaptım.Boşluk yerine alt çizgide yapılabilinir yada önceden görmüştüm # işaretide oluyor demişti birisi.

555.gif

dd.jpg
Dosyadaki heralde kodların yarısı yanlış tam incelemedim biraz bakınca bıraktım.

sorgu = "Select* from [Genel$] where SNO <> '" & "S.NO" & "'"
Örnek kodunuz yukardaki gibi ama alttaki gibi olacak sadece biri.
Diğerlerinide bu mantığa göre yapabilirsiniz.

sorgu = "Select* from [Genel$] where SNO <> '" & Me.tbArama.Text & "'"

Ayrıca zaten arama yapmıyor yani arıyor ama getirmiyor.Dediklerimi yaptıysanız hata satırından önce on error resume next ekleyin arama textbox boş olunca hata vermemesi için.

Konu Sahibi
Değişen bir şey olmadı hatta listeyi temizledi. Bir bakabilirmisiniz acaba?

Abey ben felaket hasta.Ancak yarın bakabilirim.Sadece dediğim satır değişmeyecek.Bir sürürü yerde aynı hata vardı.Temizleme olayı ise kodlar yanlış yazıldığı için eşleşmediği içindir clear den dolayı.ilk mesajı tekrar okuyup dediklerimi uygulayın.

Kod bölümünü açıp sorgu yazıp aratın ve ilk mesajdaki gibi düzeltin gerekli olanları.Ben yataktan çıkamıyorum hastalıktan :(

Konu Sahibi
Çok geçmiş olsun. Sağolasın emeğine sağlık. Dediklerini denicem benim tahminimde eşleşme olmadığından kaynaklanıyor bu kısmı daha önce çalışıyordu. Başka bölümde değişiklik yapınca sorun çıktı eski kodları tekrar güncellerim olsazsa birde öyle denerim.

Abey ilk mesajda yazdığımı zaten tam anlamaışsınız neyse düzelltim.
Gifte gösterdim çalışıyor ve resim ekledim ordaki yeşil olanları üst koddakilere bakarak uygulayın.
Normalde bende yapabilirim ama sizin yapmanız gerek mesela resimdeki birim kodunu ayarlayın ve deneyin çalıştırıp sonra diğerlerini.
Ayrıca S.NO olunca ne hikmetse noktadan dolayı hata veriyor bundan dolayı boşluk yaptım.Boşluk yerine alt çizgide yapılabilinir yada önceden görmüştüm # işaretide oluyor demişti birisi.

555.gif

dd.jpg

Çözüm
Konu Sahibi
Çok teşekkürler emeğine yüreğine sağlık. Test ettim tamamdır. Diğerleri bende. Konu Kilit.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri