• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tek Yada Çift Sayılar Kaç Tane Hesaplama Değer Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

muratgngrd

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Konu Sahibi
Tum sayfayi tek ve cift sayamamak, deger hatasi veriyor. Toplu bir sekilde hatasiz nasil sayabilirim.

Çözüm
Yazdığımız formüller DİZİ FORMÜLÜDÜR.
1- Dizi formüllerini sadece ENTER ile kapatarak çalıştıramazsınız. CTRL + SHIFT + ENTER ile kapatmalısınız.
2- Birleştirilmiş hücreye DİZİ FORMÜLÜ yazamazsınız. Önce hücreleri çözmelisiniz. Formülü yazdıktan sonra hücreleri tekrar birleştirebilirsiniz.
Sayın muratgngrd ;
Yapmak istediğiniz işlemi açıklar mısınız?

Konu Sahibi
Sayın muratgngrd ;
Yapmak istediğiniz işlemi açıklar mısınız?
Sayfada bulunan tum sayilardan tek ve cift olanlari saymak istiyorum. Ancak hucre icindeki degerler sayi olarak gorunmuyor sanirim. Hucre icerisine manuel sayi yazdigimda sayiyor ancak bu haliyle tek ve ciftleri saymak istiyorum. Cunki surekli bu sekilde rapor aliyorum Sutun bazli saydirmak degil tum sayfayi a1:m1000 gibi saymak istiyorum.

Çift olanları saymak için:
=TOPLA(ÇİFTMİ(EĞER($C$4:$F$10="";0;$C$4:$F$10))*1)
Tek olanları saymak için:
=TOPLA(TEKMİ(EĞER($C$4:$F$10="";0;$C$4:$F$10))*1)

Boş hücreleri 0 olarak kabul ediyoruz.

Konu Sahibi
Çift olanları saymak için:
=TOPLA(ÇİFTMİ(EĞER($C$4:$F$10="";0;$C$4:$F$10))*1)
Tek olanları saymak için:
=TOPLA(TEKMİ(EĞER($C$4:$F$10="";0;$C$4:$F$10))*1)

Boş hücreleri 0 olarak kabul ediyoruz.
Benim ekledigim sayfada denedim deger hatasi veriyor. Bu hatayi vermeden saydirmak istiyorum.

1- Formülde değişiklik yaptım tekrar alınız.
2- Dizi formülüdür. Formülü kapatırken CTRL + SHIFT + ENTER ile kapatınız.

Çift olanları saymak için: (BOŞ OLANLAR ATLANIR)
=TOPLA(ÇİFTMİ(EĞER($C$4:$F$10="";0;$C$4:$F$10))*1)-BOŞLUKSAY($C$4:$F$10)

Merhabalar bende topla.çarpım işlevi ile alternatif vereyim. Formüller dizi fotmülleridir. Ctrl+Shift+Enter ile formüllerden çıkınız.

Tek olanlar için;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
HTML:
Kod:

Çift olanlar için;
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

Yazdığımız formüller DİZİ FORMÜLÜDÜR.
1- Dizi formüllerini sadece ENTER ile kapatarak çalıştıramazsınız. CTRL + SHIFT + ENTER ile kapatmalısınız.
2- Birleştirilmiş hücreye DİZİ FORMÜLÜ yazamazsınız. Önce hücreleri çözmelisiniz. Formülü yazdıktan sonra hücreleri tekrar birleştirebilirsiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri