• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tatil günlerini Belirleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk Paşa

Gold Üye
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
4 Nisan 2026
Konu Sahibi
Arkadaşlar Kolay gelsin

Ekli tabloda C sütunundaki tarihler esas alınarak E sütunundaki Tatil günleri (Pazar) belirleniyor.

Sizden ricam B sütunundaki Tarihlere göre E sütunundaki Tatil günlerini (Pazar) bulacağımız bir formül yardımı alabilirrnyim.

Bu işinizi görür mü ? Sadece Pazar günü değil bütün günler var. Kolay gelsin...

Konu Sahibi
Arkadaşlar sorumu tam ifade edemedim galiba

sorum şöyle idi, C sütunundaki Tarihlere göre E sütunundaki formülü B sütunundaki Tarihlere göre değişiklik yaparak tatil günlerini bulmak olarak ifade etmeye çalışmıştım.

Sayın Doruk Paşa,
Tablonun tamamında örnek vererek o örnek vereceğin tabloyu gönderir misin ? Ne yapmak istediğini o zaman daha net anlarız....

Konu Sahibi
Sayın Kralım

Örnek; Tablonun Tamamı
Detayı ise ay sonu (C sütundaki) tarihlerine göre E sütunundaki bulunan pazar sayılarını, E sütunundaki Mevcut formüle yapılacak bir ilave veya ilaveler ile B sütunundaki Tarihler esas alınarak ve D sütundaki değişken günlere göre E sütunundaki pazar gün sayılarını bulmak.

Bu Tablonun ve konunun başka izahını yok sanırım.

Konu Sahibi
Mesala E sütunundaki formüle, B sütunundaki tarihi Seriay(B3;0) formülü kullanarak (ilave edilerek) C sütunundaki Tarihi oluşturmak sonrası zaten sonuca varılmıştır diye düşünüyorum Benim aklımdan geçen böyle bir çözüm ben denedim ancak formülü doğru yapamadım ( parantez hatası yapıyorum sanırım)

Böylemi olacak.

Konu Sahibi
Hayır E sütunundaki formülde 6. ve 7. mesajımdaki anlatmaya çalıştığım değişiklik olacak

E sütununda örneğin Ocak ayı kaç çıkacak ?

Konu Sahibi
Sayın Kralım

Sadece e sütununda değişiklik olacak

E sütunundaki pazar sayısı D sütunundaki gün sayısına göre değişir.
4. mesajımdaki Dosyada D sütunundaki sayılarda değişiklik olduğunda çıkan sayılar (pazar) gibi

Galiba böyle olacak...

İstersen ayın başlangıç ve o ayın son tarihini otomatik hale getirebilirim...

I ve J sütununu silmeyi unutmuşum. Dikkate almayınız.

ay başı ve ay sonları

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın kralım

Ekli dosyada sarı alanda hata oluştu

Alır. Çünkü D sütununda ki AY GÜN'ü ne rakam olarak 30 yazmışsın. Bu da 2 aya denk geliyor. 2 nci ay 29 çekiyor. D sütunndaki AY GÜN'üne 2 nci ayın denk geldiği yere 29 rakamından daha büyük rakam yazamazsınız. 29 rakamı da tabi bu yıl 29 çektiği için. 30 çeken aylar için en fazla 30, 31 çeken aylar için de en fazla 31 girebilirsin. Şubat ayı için de o yıla göre 28 veye 29 olarak değişir.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
30 gün her iki formül için geçerli G sütununda olmayan hata E sütununda meydana geliyorsa sizin bahsettiğiniz 29 30 meselesi askıda kalıyor gibi

Şöyle düşünelim C sütununa göre G sütunundaki formül doğru sonuç veriyorsa Şubat ayı 29 gürüldüğü halde

B sütunundaki tarihleri de seriay formülü ile C sütunundaki tarihlere eşitlediğimiz (Örnek; J sütunu ile C sütunu "eşit tarihler" ) halde yani her halükar da formülleri hangi sütundan (B veya C) yazarsak yazalım 30 gün üzerinden aynı sonucu almalıyız.

Konu Sahibi
Sayın kralım

Ekli Dosyanın E sütununda görüldüğü üzere formülün 3 yerinde yaptığım değişiklik ile sorun çözüldü.

İlgi ve emeğiniz için çok Teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri