• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Takvimde Tarih kayıt hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Kıymetli üstatlarım değerli hocalarım sizlerden son 2 sorunum için yardım isteyeceğim. Takvim konusu hiç bilmediğim konu. ben sadece kendime uyarlamaya çalıştım fakat hata uyarısı alıyorum malesef ve hatam ile birlikte açıklamalı destek verirseniz sevinirim. Hata resimleri ekte dosya ile birlikte.
Şifre 1
Kullanıcı 1

FrmSayac formunda 4 adet takvim var. Bunlar TextBox1,TextBox10, TextBox13 veTextBox14
FrmTakvim olayında CommandButton44 butonunun görevi ve hatası hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Ben önceki konunuzda denk gelmiştim.İp ucu olarak 5 adet for döngüsü kullanılmış ama altta 2 adet var.Sanırım anlatabildim zaten hata mesajını okusanız benzer söylüyor.

Konu Sahibi
Hocam dediğinizi yaptım ama bu defada "Nesne onun özelliğini veya yöntemini desteklemiyor" uyarısı verdi. işaretlediğim yer için.

Resimdeki başka hatadır.Takvimdeki hata sorunu dediğim gibiydi.Neyse bu hatayada gün içinde bakarım.

Bu kodu boş bir modül yada var olan modülün en üst tarafına ekleyin.
Ama başka hatada var.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son olarak FrmSayac formundaki Private Sub UserForm_activate() kodların tamamını Private Sub UserForm_Initialize() içine ve End Sub dan önce ekleyin.Yada mantıken activatedekileri bir sub içine alıp initalieze içe öyle çağırın.
Gifteki garip hata activate olatını tetikliyor takvim açıp kaptınca vs...

Konu Sahibi
Hocam oldu sorunsuz hallettim. Öğrenmek için soruyorum.
1- FrmTakvim deki CommandButton44 görevi yada ne işe yarıyor.
2-FrmSayac daki LblTik görevi yada ne işe yarıyor. bunları gizlesem yada kaldırsam sorun teşkil edermi.
Baştanda demiştim Takvim olayını ilk defa deniyorum. öğrenmek için yani

1.için bakıp açıklarım.
2.için sanırım öylesine eklenmiş bir işe yaramıyor bildiğim kadarıyla yada bir inceleyip yazarım.

Aslında class için sadece sayacformu için yapılmış.Onu dinamik yani her formda kullanmak için ayarlayabiliriz.
Düzenlediğiniz dosyayı eklerseniz orda düzenleme yapabilirim.

For döngülerinde her döngüden sonra ilgili for değişkeni için "next + değişken" kullanmak kodlamada önerilir.

for i=1 to 2
kodlar
next

yerine

for i=1 to 2
kodlar
next i

Bir yada birden fazla for içeren kodlarda hangi döngünün nerede sonlandığını gösterir.

Konu Sahibi
Teşekkürler hocam bilgi için.
For döngülerinde her döngüden sonra ilgili for değişkeni için "next + değişken" kullanmak kodlamada önerilir.

for i=1 to 2
kodlar
next

yerine

for i=1 to 2
kodlar
next i

Bir yada birden fazla for içeren kodlarda hangi döngünün nerede sonlandığını gösterir.

Konu Sahibi
Çok sağolun hocam herkes den Allah razı olsun. Tamamdır. konu kilit.
Tek soru kaldı. Ben biraz kurcalim takıldığım zaman koyu açarım.
Kısıtlı (Yetkili) açılacak sayfa ve form olayı yeni konuda görüşmek üzere.

Dosyanın son halini ekledim.
Takvimi her userformda kullanabilirsiniz alttaki gibi yazarak örneğin.Class1 de sadece Sayacformu için yapılmıştı dediğim gibi alttaki gibi yaparsanız başka form için alttaki gibi olacak.

Private Sub Label1_Click()
tbx = "TextBox1"
Set FormAdTakvim = Me
FrmTakvim.Show
End Sub

Alttakileri neden yazmışsınız class1e onuda bir inceleyin.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri