• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sütun karısılastırıp aynı olanların toplamını aldırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese merhabalar, örnegın AA18 Hucresı ıcın X18 Değerini X5:X17 hücresiyle karsılastırıp aynı olan varsa AC hucrelerını toplasın ıstıyorum, sanırım formul ıle de yapılabilir nasıl yapabiliriz? Ornek olrak gosterdım mauel bu sekılde aa18 dekı formul ıle yapıyoruz ancak bırden fazla olunca gozden kacabılıyor o yuzden X hucresını kontrol ettırmemız gerekıyor. Şimdiden teşekkürler..

Merhaba aşağıdaki formülü yazıp sürükleyerek deneyiniz.HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hocam soyle bır sıkıntı var, suan ıcın X19 Hucresı ama asagıya ındıkce $X$5:$X$19 değişmesi gerekiyor, yanı X100 Satırında isem X5:X99 arasında kontrol etmesını ıstıyorum.

Hocam soyle bır sıkıntı var, suan ıcın X19 Hucresı ama asagıya ındıkce $X$5:$X$19 değişmesi gerekiyor, yanı X100 Satırında isem X5:X99 arasında kontrol etmesını ıstıyorum.

Tablonuzdaki veriye göre formülü yazdım aralığı istediğiniz gibi değişebilirsiniz X19 u X100 X1000 gibi yapabilirsiniz

Konu Sahibi
Hocam otomatık doldursun ıstıyorum ama ben sureklı onu degıstırmek benım ıcın zor, şöyle formul olabilir mi ? hangi satırdaysam o satır -1 den x5 e kadar arasın

Hocam otomatık doldursun ıstıyorum ama ben sureklı onu degıstırmek benım ıcın zor, şöyle formul olabilir mi ? hangi satırdaysam o satır -1 den x5 e kadar arasın
Otomatik olacak zaten siz sürekli değiştirmek zorunda kalmayacaksınız bir sefere mahsus =ETOPLA($X$5:$X$1000;X5;$AC$5:AC5) yazarsınız aşağı sürüklerseniz 1000 satırlık veriyi inceler 10.000 yazarsanız bir sefere mahsus yazıp sürüklersiniz yeni veri eklense bile yine de hesaplar orası size kalmış aralığı ne kadar az tutarsanız çalışma sayfanız o kadar hızlı çalışır. Bu şekilde değilse yada ben tam olarak ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım.

AA5'e yapıştırıp aşağı doğru çoğaltın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Benim veridiğim kod SUMIFS değil, SUMIF dikkat edin.
Dosya ekte.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri