• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sqlden veri çekip comboboxta listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

xmenx

Gold Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
4 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhaba sqlden özel kodları çekmek istiyorum Combobox1 özelkod1 , combobox2 özelkod2 bilgileri sqlden çeksin seçebileyim yardımcı olurmusunuz

Çözüm
şöyle düşünün hocam STK.KOD6,STK.KOD7 bunları çekicek
recordseti bağlamayı biliyorsunuz zaten, comboboxa veri almanın yolu da getrows'tur. sorguda ilgili alan olduktan sonra alan adının önemi yok. önce recordseti bağlayın sonrada ComboBox1.Column = rst.GetRows(, , "ALANADI") kodunu kullanın. söyleyebileceğim başka bir şey yok maalesef. 9. mesajda önerdiğim kod işe yaramadı mı?
Konu Sahibi
Ekteki dosyaya göre combobox1 tıkladıgımda STK.KOD1 , combobox2 tıkladııgımda STK.KOD2 verileri doldursun

çalışmanızı eklemişsiniz ama
1 - stk tablosu nerede?
2 - KOD1, KOD2 alanları nerede?
ilgisiz bir çalışma ve yetersiz bir açıklamayla yardımcı olamayız ki?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
HTML:
Kod:

MErhaba hocam sql sorgum burda şubehareketleri sayfasının kod bölümünde

Konu Sahibi
MErhaba hocam sql sorgum burda şubehareketleri sayfasının kod bölümünde istediğim şey combobox1 STK.KOD1,combobox2 STK.KOD2 vb kolondaki bilglieri çekmek

3. mesajdaki kodu denediniz mi?

Konu Sahibi
ama bunu nasıl userform daki combobxa tıkladıgımda veriler gelicek hocam

recordsetinizin özelliklerini bilmediğimden ComboBox1a her girişte recordsetin yeniden oluşturulduğunu varsayıyorum
ComboBox1 için aşağıdaki kod işinize yarayabilir
HTML:
Kod:

yalnız sorgunuzda KOD1 ve KOD2 alanlarını göremedim!!

şöyle düşünün hocam STK.KOD6,STK.KOD7 bunları çekicek
recordseti bağlamayı biliyorsunuz zaten, comboboxa veri almanın yolu da getrows'tur. sorguda ilgili alan olduktan sonra alan adının önemi yok. önce recordseti bağlayın sonrada ComboBox1.Column = rst.GetRows(, , "ALANADI") kodunu kullanın. söyleyebileceğim başka bir şey yok maalesef. 9. mesajda önerdiğim kod işe yaramadı mı?

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam farklı şekilde çözdüm bilgileri sayfaya çektim ordan formun intiliaze olayına comboboxa aldırdım

Rica ederim
İyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri