• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Son sütuna ve ilk sütuna göre sıralamalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar

Bir excel dosyasında en sondaki (en sağdaki) sütuna göre tüm sayfayı “küçükten büyüğe” (artan sıralama) sıralayacak kodlarını rica ederim.

Not 1: Son sütun değişkendir. F sütunu da olabilir, J de olabilir, Z de olabilir.
Not 2: Sütunlarda başlık vardır.
Not 3: Alternatif değişik kodlar olursa inceleme açısından iyi olur.
Ama yine de insan en sade, en standart görünümlü olanını kullanmaya meyilli oluyor.
Not 4: Son sütun için olanı çözdükten sonra, ilk sütuna göre (A sütununa) göre baz alıp tüm sayfayı sıralayan kodları rica edeceğim.

Dosyalarımı karıştırdığımda Selection sort active cell gibi bir şeylere rastladım ama denedim olmadı.

Teşekkür ederim şimdiden. :)

Butonlara tıklayınca sıralama yapar ekdedir.

Konu Sahibi
Butonlara tıklayınca sıralama yapar ekdedir.
Sayın Artemis hocam önce ilginiz için teşekkür ederim.

Henüz ilk denememde hata verdi.

Zira yüklemiş olduğum dosya örnek dosya olduğu için, buradaki kodları farklı dosyalara uygulamam gerekecekti.

Ayrıca;

Ben sanıyorum ki bu kadar ayrıntılı açıklamalar ve notlar yazarken, bir şeyi atladım. Sayfa ismi de değişkendir. Yani emek verip hazırladığıınız kodların, sayfa isimlerine bağımlı olmaması gerekmektedir.

Bir düzeltme daha yapabilir miyiz?
Düğmelere basıldığında göze gerçekten hoş görünen, ve sıralama yapılacak alanı bir pencere gibi seçen özellik de, benim işime yaramıyor ne yazık ki. Bu konuda da hatalı sonuç verdi. İki dosyayı da ekleyeceğim. 18 sütununa bir veri yazdım ve sıralamaya dahil etmedi. Tüm sütunu seçerek, diğerleriyle birlikte sıralamalı.

En iyisi toparlayarak ne istediğimi sırayla arz edeyim.

** Birinci satır başlık satırıdır.

** Örnek dosyadaki gibi bir dosya için iki ayrı düğme kullanacağım.

** Bu düğmelerden birisi “A sütununa göre”, sayfanın sonuna kadar diğer tüm sütunları dahil ederek, sıralamalı. Yani sayfanın tamamını

** Diğer düğme ise, içinde veri olan “son sütunu” seçerek, tüm sayfayı sıralamalı. Yıllardır süregelen ve alışmış olduğum sıralama biçimi, seçtiğim sütuna göre tüm sayfadaki sütunların tamamının seçilmesi ve sıralanmasıdır. Yani yine sayfanın tamamını.

** Kodlar, sayfa adına bağımlı olmamalıdır.

“Sıralama yaparken sayfanın tamamı seçildiğinde hata ihtimali ortadan kalkar” diye düşünürüm.

Belki istediğim şekilde kodlar da iyice sadeleşmiş olur.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Saygılar.

Alternatif olsun

Derdiniz sayfa ismi olsun. Kodlardaki sayfayı söyle düzenleyin
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sn. Suskun hocam, ilk sütuna göre de, son sütuna göre de sıralama yaparken, tüm sayfa seçilmeli.

Konu Sahibi
Sorunum çözülmediği için konunun yanlışlıkla kilitlenmemesini rica ederim.

Kodları aşağıdakilerle değiştirip denermisiniz?
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Denemeler yapıyorum hocam, öğrenmek için meraktan bir minik soru; Bazı kodların en üstünde “Option explicit” yazıyor, bazılarında yazmıyor, fark nedir hocam? Yani yazınca nasıl etki ediyor?

Konu Sahibi
Emeğinize sağlık. Sayın Suskun excel hocamızın ilgileriyle konu çözümlenmiştir.

Denemeler yapıyorum hocam, öğrenmek için meraktan bir minik soru; Bazı kodların en üstünde “Option explicit” yazıyor, bazılarında yazmıyor, fark nedir hocam? Yani yazınca nasıl etki ediyor?
Option explicit Sayfanın başında olur ve Değişken tanımlamaya zorlar
Aşağıdaki kod çalıştığında derlemede hatası verir

HTML:
Kod:

Değikenlenler tanımlandığında çalışır
HTML:
Kod:

Düzeltilmiş dosya ekdedir. Sayfa ismi değişken olsada çalışacak .

Konu Sahibi
Hepinize çok teşekkür ederim Sayın excel hocalarımız. Hevesle itinayla deneyeceğim bütün kodları.

Benim kodları sağolsun makro kaydet verdi :)
Onları düzenledim biraz.Makro kaydet yaparkende özel sıralama tekniğini kullandım.

Gerisi son sütun ve satır bulma olayları abey.
Diğer abeylerin kodunu bilmiyorum ama son eklediğim kod eğer başlıklar varsa zerre yanılmaz :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri