• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sırasıyla alma formülü güncelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
Ekteki Liste çalışma kitabında hakim ve personel bilgileri var. T sütununda ise hakimler için 1000 personel ise 2000 yazıyor.
Bu koda göre personel bilgilerini sırasıyla alma çalışma kitabı B ve C sütununa aldırıyorum.
Ancak personellerden unvanı Y.İşl.Md. ile İd.İşl.Md olanları almak istemiyorum.
Söz konusu formülü T sütunu 2000 olanlardan H sütununda Y.İşl.Md. ile İd.İşl.Md olanları almayacak şekilde güncelleyebilir misiniz?
Y.İşl.Md. ile İd.İşl.Md ayrı ayrı yazmamak için H sütununda Md. olanları almayacak şekilde de olabilir
Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür ederim.

merhabalar
kontrol edebilirmisiniz
  • ""&"Md."&"" olarak aramayı denedim ama olmadı o yüzden yardımcı sütun kullandım"x"
  • formül düzenlerken sizin mevcut konum değiştirmek durumunda olduğundan veriyi aldığınız konumu düzeltmeniz gerekir
  • formül sayfa2 ye uygulandı

Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın Siyar elinize sağlık
Mevcut formüldeki gibi yardımcı alan kullanmadan alabilir miyiz acaba?
Başka unvanlar için kullanmak gerektiğinde asıl dosyaya sürekli yardımcı alan açmam gerekecek bu haliyle

B3 için,
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
C3 için,
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın Patron ve sayın userx elinize sağlık.

Konu Sahibi
Sayın Patron size zahmet formülü kodu 2000 olma şartını kaldırılarak sadece H sütununda Y.İşl.Md. ile İd.İşl.Md olanları almayacak şekilde güncelleyebilir misiniz?

Konu Sahibi
Çok sık kullanacağım formül olduğu için bu şekilde de çok işime yarayacak

Konu Sahibi
Önceki formülde T sütunu 2000 olanlarda H sütununda Y.İşl.Md. ile İd.İşl.Md olanları almıyor sayın Patron yani 2 şart var
Yeni talebimde ise T sütununu dikkate almadan sadece H sütununda Y.İşl.Md. ile İd.İşl.Md olanları almayacak şekilde güncellenmesi

formüllerden aşağıdaki alanı silin
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri