• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sıra No hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
FrmWebKayit ve FormMenu de güncelleme ve Yeni kayıtta sıra no vermeme hatası.
Birde Güncellemede güncelliyor fakat eski kaydı silmiyor. Çift kayıt oluşturuyor.
Bunun aynısı Rehberde olmuştu. Denedim ama beceremedim.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygı değer hocalarımın yardımını rica ediyorum.

Çözüm
Sayfadaki veriler tabloda olduğu için son satır bulma kodunu değiştirdim ve alttaki gibi deneyin.

Ayrıca Sıra no sütunundakiler sayı olması gerekirken metin gibi duruyor.

Sheets("WebSite").Range("A" & sonsat) = TxtWebNo.Text + 0 böyloe deneyin olmazsa +0 ı silin.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Private Sub Btn2Kaydet_Click() içindeki kac = WorksheetFunction.Match(txtID, Sheets("WebSite").Range("A:A"), 1) yerine alttakini ekleyin.

HTML:
C#:

Yeni kayıt için alttaki gibi değiştirin web için.
Eğer son satırdakinin bir fazlası olmayacaksa Max olanı kullanıp altındakini silin.

HTML:
C#:

Konu Sahibi
Hocam güncellemede sorun yok fakat yeni kayıtta son kayıt no 14 ise onu silip üzerine yazıyor. 14 yok olup 15 yapıyor.
ne yaptımsa olmadı. Sadedece yeni kayıt olayı kaldı yani

Kodları bir ekleyin bakayım mobilden.
Aslında siz güncelleme ve yeni kayıtı tek sub üzerinden yaptığınız için böyle oluyor.Normalde her ikisi için ayrı sub daha iyi olurdu ve örneğin kaydet butonclick kısmına buton.text="Yeni Kayıt" ise atıyorum call guncelle gibi kod ile daha iyi olurdu.Dosyaya yarın tekrar bakarım o zamana kadarkodları ekleyin belki mobilden hallederim.

Konu Sahibi
Ayrı ayrı deneyelim bakalım o zaman. ben kodları denedim son halini yolluyorum.
Şifre:1 Kullanıcı:1

Ya hocam aslında bu güncelleme ve yeni kayıt ekleme hiç zor değil veuzun zamandır forumda olduşunuz için az çok öğrenmişsinizdir zaten.
Yeni kayıt için son satır no bulunup +1 ile alt satıra verileri aktaracaksınız.Güncellemede ise zaten kod var kac diye kod var onunla araran satır no bulunuyor.Geri kalan kodlar zaten aynı gibi yani çok zor değil.
Ben kendi adıma yarın bakarım dosyaya.
Bu arada ayrı sub olmadanda olur ama kafanız karıştığı için yazmıştım.Her iki türlüde ayaflarım ve dediklerim içinde kendiniz çabalarsanız ozamana kadar çözüp öğrenmiş olursunuz bence.

Sayfadaki veriler tabloda olduğu için son satır bulma kodunu değiştirdim ve alttaki gibi deneyin.

Ayrıca Sıra no sütunundakiler sayı olması gerekirken metin gibi duruyor.

Sheets("WebSite").Range("A" & sonsat) = TxtWebNo.Text + 0 böyloe deneyin olmazsa +0 ı silin.

HTML:
C#:

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Hocam kodlara benzerini denemiştim olmamıştı. Emeğine yüreğine sağlık, 10 nolu mesaj cuk diye oturdu. metnide sayıya çevirdim sıra no olayını hallettim. 11 nolu mesajda bulunan koda gerek varmı yoksa genede ekliyeyimmi?
Normalde konu halloldu yani. Allah senden razı olsun.

Sizdende Allah Razı olsun.
11.Mesajdaki kodu ekleme sebebim listviewe çitt tıklamadan yeni kayıta tıklayınca s.no textbox boş geliyordu.
Sorun yokda eklemeyebilirsiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri