• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sınıf için nöbet programı vba kodu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hausdorf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba. Sınıf için nöbet programı oluşturmaya çalışıyorum.
İstediğim tarih aralığını girip tarih listesini oluşturabiliyorum (tatilleri liste dışı bırakacak şekilde).
Öğrencileri e-okul sisteminden aldıktan sonra düzenli bir liste haline getirecek vba kodunu da oluşturdum Sayfa1'de.
Eklediğim fotoğrafta görüldüğü gibi "A" sütununda tarihler, "B" ve "C" sütunlarında öğrenci isimleri listelenecek. Yani her gün 2 öğrenci nöbetçi olacak.
Ayrıca öğrenciler listede kendisinden sonra (ya da önce) gelen öğrenciyle nöbet tutacak (sıralı şekilde yani). "L" sütununda öğrenci isimleri 1. satırdan başlayacak şekilde yazıyor.

Burada iki sorun oluyor.
1) Öğrenci sayısı çift olduğunda liste rahat bir şekilde oluşuyor. Bir sorun yaşanmıyor. Ancak öğrenci sayısı tek olduğunda listenin son sırasındaki öğrenci "B" sütununda yalnız kalıyor. "C" sütununda yanında bir öğrenci ismi yazmadan alt satıra geçiyor.
Ben burada son öğrencinin yanında listenin ilk sırasında yazan öğrenciyi yazsın ve listeye bundan sonra da bu şekilde devam etsin istiyorum. Yani alt satırda listenin 2. ve 3. sırasında bulunan öğrenciler birlikte tutsun istiyorum.

2) Tarih aralığı olarak (sene başı-kasım tatili), (kasım tatili-ocak tatili) şeklinde 9'ar hafta gitmeyi planladığım için nöbet listelerinde son sırada kalan öğrenciden sonra diğer programda bir altında yer alan öğrenciden devam etsin istiyorum.

İlerleyen yıllarda kullanabileceğim bir şey istediğim için öğrenci sayısının tek veya çift olmasına göre kodlama yapmak istiyorum. Aşağıda yazmaya çalıştığım kodu paylaştım. Çok bilgi sahibi değilim. Elimden geldiğince işimi kolaylaştıracak işler yapmaya çalışıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Buyrun hocam. Belgenin bozulma ihtimaline karşın birçok şeyi kodlarla halletmeye çalıştım. Başka öğretmen arkadaşlarla paylaşacağım çünkü

Konu Sahibi
Tarih ve nöbet ayrı makrolarda olması gerekiyor.
Teşekkür ederim hocam. Şimdi şöyle bir sorun oluştu
eokul yazan sayfadaki liste sabit duran bir liste değil. Başka bir öğretmen kendi sınıfı için kullanacağı zaman eokul yazan sayfadaki listeyi temizle butonuna tıklayacak ve ardından e-okul'dan aldığı sınıf listesini eokul yazan sayfaya yapıştırıp listeyi düzenle diyerek istenilen formatta listeyi düzenlemiş olacak.

ben e-okul sisteminden aldığım sınıf listesini eokul sayfasına atıp listeyi düzenle diyorum. nobet sayfasına gelip "tarih oluştur" ve ardından "nöbet oluştur" butonlarına tıklıyorum. ilkinde bi hata veriyor sonrasında ise listeyi sadece bir sefer yerleştiriyor yine.

"eokul" sayfasındaki listeyi temizleme işini önce clear ile yaptırıyordum sonra belki sorun ondan kaynaklıdır diyip clearcontents ile yaptım aynı şey devam ediyor.

sistemden alınan listeyi başka bir sayfada mı düzenli hale getirtmeliyim?

örnek olması için e-okul sisteminden alınan örnek bir listeyi isim bölümlerini değiştirerek paylaşıyorum.
"eokul" sayfasında bulunan "listeyi temizle" butonu ile sayfayı temizleyip sistemden alınan bu listeyi "eokul" sayfası "A1" hücresinden başlayacak şekilde yapıştırıp "listeyi düzenle" butonuna basarak listeyi düzenlerseniz ve ardından "nobet" sayfasında bulunan "tarih oluştur" ve "nöbet oluştur" butonlarına basarsanız hatayı göreceksiniz.

Sizi de çok uğraştırdım biliyorum hakkınızı helal edin ancak bir tek bu sorun kaldı

Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam. Şimdi şöyle bir sorun oluştu
eokul yazan sayfadaki liste sabit duran bir liste değil. Başka bir öğretmen kendi sınıfı için kullanacağı zaman eokul yazan sayfadaki listeyi temizle butonuna tıklayacak ve ardından e-okul'dan aldığı sınıf listesini eokul yazan sayfaya yapıştırıp listeyi düzenle diyerek istenilen formatta listeyi düzenlemiş olacak.

ben e-okul sisteminden aldığım sınıf listesini eokul sayfasına atıp listeyi düzenle diyorum. nobet sayfasına gelip "tarih oluştur" ve ardından "nöbet oluştur" butonlarına tıklıyorum. ilkinde bi hata veriyor sonrasında ise listeyi sadece bir sefer yerleştiriyor yine.

"eokul" sayfasındaki listeyi temizleme işini önce clear ile yaptırıyordum sonra belki sorun ondan kaynaklıdır diyip clearcontents ile yaptım aynı şey devam ediyor.

sistemden alınan listeyi başka bir sayfada mı düzenli hale getirtmeliyim?

örnek olması için e-okul sisteminden alınan örnek bir listeyi isim bölümlerini değiştirerek paylaşıyorum.
"eokul" sayfasında bulunan "listeyi temizle" butonu ile sayfayı temizleyip sistemden alınan bu listeyi "eokul" sayfası "A1" hücresinden başlayacak şekilde yapıştırıp "listeyi düzenle" butonuna basarak listeyi düzenlerseniz ve ardından "nobet" sayfasında bulunan "tarih oluştur" ve "nöbet oluştur" butonlarına basarsanız hatayı göreceksiniz.

Sizi de çok uğraştırdım biliyorum hakkınızı helal edin ancak bir tek bu sorun kaldı
Hocam "eokul" sayfasında listeyi düzenlerken bir yanlışlık yapmışım sanırım. döngüyü 1-100 şeklinde yapmışım. listedeki son öğrenci sırasını alıp ona göre düzeltince program düzgün çalışmaya başladı. şu an sorunsuz çalışıyor gözüküyor. çok teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun 🙏

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri