• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sil butonu tanımlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

grhn32

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba daha önce toplama ile ilgili sorun yazmıştım kısa sürede cözümlendi teşekkür ederim
daha sonra faydalanmak isteyenler olursa diye yeni konu açtım

Sorunum:
frmstoklistesi formuna ekle dedikten sonra listboxa eklenen bir satırı seçip o satıra ait bilgileri sil butonu ile silmek isitiyorum yardımlarınız için teşekkür ederim

Deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Deneyiniz.
HTML:
Kod:
Sil komutu çalıştı ama şöyle bi sorun var hocam
2.sıradaki satırı silince stok kodu 1den 3 geçiyor yeni ekle dediğim zaman stok kodu 4 diye devam ediyor sıralamıyor onun çözümü olur mu acaba

Konu Sahibi
Dediğiniz elbette yapılabilir ancak;
Normalde bir ürüne Stokkodu gibi bir kod verildiğinde o asla değiştirilmemesi lazım.
Çünkü o kod artık o ürüne aittir.
Sildiğiniz satırdan sonraki tüm ürünlerin stok kodu her seferinde değişmesi gerekecek.
Stok kodu ile başka işlemler yapmaya kalktınızda ise Aynı kodu başka ürüne verdiğinizden çakışmalar ve anormallikler olacaktır.
Sizin dediğiniz listede kaç ürün olduğunu görmek amacıyla sıra numarası için kullanılır.
Siz şimdi ne yapmak istiyorsunuz?

Konu Sahibi
Dediğiniz elbette yapılabilir ancak;
Normalde bir ürüne Stokkodu gibi bir kod verildiğinde o asla değiştirilmemesi lazım.
Çünkü o kod artık o ürüne aittir.
Sildiğiniz satırdan sonraki tüm ürünlerin stok kodu her seferinde değişmesi gerekecek.
Stok kodu ile başka işlemler yapmaya kalktınızda ise Aynı kodu başka ürüne verdiğinizden çakışmalar ve anormallikler olacaktır.
Sizin dediğiniz listede kaç ürün olduğunu görmek amacıyla sıra numarası için kullanılır.
Siz şimdi ne yapmak istiyorsunuz?
Benim amacım sıra numarası olarak kullanmak stok kodunun başka bi getirisi yok benim için stok kodunun dediğim gibi düzenlenmesinde yarıdmcı olabilirseniz sevinirim

Deneyiniz
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Deneyiniz
HTML:
Kod:
Ekle butonunda komut çalıştı ama listboxta stok kodu değiştirmedi 2numaralı satırı sildim ekle dedim 3 numara varken tekrar 3 yazdı sildiğim zaman 3.numaralı satırı 2ye değiştirmedi

Stok sayfası ve TNM sayfası B2 yi temizleyip tekrar dener misiniz?

Konu Sahibi
Denedim sildim tekrar 3 stok ekledim 2.yi sildim tekrar ekle dediğimde kodu stk003 verdi ama listboxta ki mevcut stk03 değişmedi 2tane STK003 oldu

Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri