• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Seçili Hücre İle Sayfa Geçişi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Günaydın;
Ekli dosyada Veri Girişi Sayfasındaki C5:C8 hücre aralığında sayfa adları var. Ben bu sayfa adlarını çift tıklama ile makro ile tıklanan sayfaya geçiş yapabilir miyim. Aynı şekilde Ana Sayfa daki E6:E9 hücre aralığında sayfa adları var. Çift tıklama ile makro ile tıklanan sayfaya geçiş yapabilir miyim.

Merhaba,
Şu aşamada makroya gerek yok. Hücreye sağ tıkladığınızda köprü ye tıklayıp istediğiniz sayfada istediğiniz hücreye köprü oluşturabilirsiniz.
Ana sayfanın köprülerini oluşturdum inceleyip diğerlerini siz oluşturabilirsiniz.

Konu Sahibi
Tugkan bey köprü olayını biliyorum.Ben makro ile istemiştim. Teşekkür ederim

Makrolu çözüm.

VERİ GİRİŞİ sayfasındaki ve ANA SAYFA'daki hücrelerinde sayfa numaralarına çift tıklayınca ilgili sayfalara geçmek istiyorsunuz.

Bu durumda, her hücredeki değeri okuyup, o değere karşılık gelen sayfayı bulup o sayfaya geçiş yapabiliriz. Aşağıdaki VBA kodunu kullanarak bu işlemi doğru şekilde gerçekleştirebiliriz:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Kodun Açıklaması:​

• VERİ GİRİŞİ Sayfası:Eğer kullanıcı, C5

hücrelerine çift tıklarsa, o hücredeki değeri (örneğin bir sayfa numarasını) alır ve bu sayfayı aktif hale getirir.
  • ANA SAYFA Sayfası:E6

hücrelerine çift tıklanırsa, aynı mantıkla hücredeki değeri kullanarak o sayfaya geçiş yapılır.

Nasıl Uygulanır:​

1. VBA Düzenleyicisini Açın: Alt + F11 tuşlarına basarak VBA düzenleyicisini açın.
  2. VERİ GİRİŞİ ve ANA SAYFA Sayfalarını Seçin: Proje penceresinden sırasıyla "VERİ GİRİŞİ" ve "ANA SAYFA" sayfalarına çift tıklayın.
  3. Kodu Yapıştırın: Yukarıdaki kodu her iki sayfanın kod penceresine yapıştırın.
  4. Dosyanızı Kaydedin ve Kapatın.
Bu şekilde hücrelerdeki değerlere çift tıklayarak ilgili sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

Project Explorer kısmından "Veri Girişi" sayfasına şu kodu;

HTML:
Kod:

Aynı yerden "Ana Sayfa" kısmına şu kodu yazıp, sonucu paylaşabilir misiniz;

HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri