• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfaya Yeni Satır Eklendiğinde veya Silindiğinde Otomatik Tetiklenen ve Eski/Yeni Veriyi Başka Sayfaya Loglayan VBA Kodu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okanmert2

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Katkı
%0.00
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi günler. Şirkette ortak kullanılan bir sipariş takip tablomuz var. Dosyaya gün içinde herkes girip satır ekliyor veya kafasına göre satır siliyor. Kimin neyi sildiğini ya da ne zaman yeni satır eklediğini takip edemiyoruz.
Worksheet_Change olayını (event) biliyorum ama bu özellik sadece hücredeki veri değiştiğinde tetikleniyor. Kullanıcı komple satırı seçip sağ tıklayıp "Sil" dediğinde ya da araya yeni boş bir "Satır Ekle" dediğinde makroyu tetikleyemiyorum. Excel satır ekleme/silme eylemini doğrudan algılamıyor.
Bana öyle bir VBA kodu lazım ki; sayfada herhangi bir satır silindiğinde veya eklendiğinde bunu anında yakalasın, silinen satırdaki verilerin ne olduğunu ve eklenen satırın koordinatlarını tarih-saat ve bilgisayar kullanıcı adıyla birlikte "LOG" sayfasına alt alta yazsın. Excel'in kendi 'Değişiklikleri İzle' özelliği çok hantal, bunu makroyla çözebilir miyiz

Çözüm
Herkese iyi günler. Şirkette ortak kullanılan bir sipariş takip tablomuz var. Dosyaya gün içinde herkes girip satır ekliyor veya kafasına göre satır siliyor. Kimin neyi sildiğini ya da ne zaman yeni satır eklediğini takip edemiyoruz.
Worksheet_Change olayını (event) biliyorum ama bu özellik sadece hücredeki veri değiştiğinde tetikleniyor. Kullanıcı komple satırı seçip sağ tıklayıp "Sil" dediğinde ya da araya yeni boş bir "Satır Ekle" dediğinde makroyu tetikleyemiyorum. Excel satır ekleme/silme eylemini doğrudan algılamıyor.
Bana öyle bir VBA kodu lazım ki; sayfada herhangi bir satır silindiğinde veya eklendiğinde bunu anında yakalasın, silinen satırdaki verilerin ne olduğunu ve eklenen satırın koordinatlarını tarih-saat ve...
Ekleme, sime ve değiştirme işlemlerini sayfa üzerinden değilde bir UserForm üzerinden yaptırmayı deneyin, daha sağlıklı log tutarsınız.

Bana öyle bir VBA kodu lazım ki; sayfada herhangi bir satır silindiğinde veya eklendiğinde bunu anında yakalasın, silinen satırdaki verilerin ne olduğunu ve eklenen satırın koordinatlarını tarih-saat ve bilgisayar kullanıcı adıyla birlikte "LOG" sayfasına alt alta yazsın. Excel'in kendi 'Değişiklikleri İzle' özelliği çok hantal, bunu makroyla çözebilir miyiz
Deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Alicimri hocam, SNNAY hocam ikinizin de eline, emeğine sağlık.
Alicimri hocam, UserForm fikri gerçekten çok mantıklı ve verinin güvenliği açısından çok daha profesyonel bir yaklaşım. Haklısınız, doğrudan sayfa üzerinde işlem yaptırmaktansa form üzerinden yönetmek hatayı sıfıra indirir. Bu mantığı da kesinlikle alternatif olarak ajandama not ediyorum.
SNNAY hocam, hazırladığınız örnek dosyayı indirdip inceledim. Tam olarak sayfa üzerinde çözmek istediğim o hantal yapıyı pratikleştiren harika bir çalışma olmuş. Kodlar tam istediğim gibi arka planda tıkır tıkır log tutuyor, beni çok büyük bir dertten kurtardınız.
Her ikinize de foruma ve bizlere kattığınız değer, ayırdığınız kıymetli vakit için çok teşekkür ederim. Eksik olmayın, hayırlı forumlar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri