• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfamda kaydet makrosun güncellenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun aleyküm Dostlarım Hayırlı Aksamlar tüm ekibinize saygılar sunarız ve aynı zamanda teşekkür ederim sayfamda yapmak isteğim konu söyle ifade edeyim hisse sayfasında bulunan veri girişinden formu açtığımızda karsıma gelen userform2 bulunan hissedar bilgilerini girip hisse kaydı oluştururuz ve 1 küpeye bağlı en fazla 7 hisse kaydedilecek bu makroda zaten var biz burada kurban bilgileri olan sayfada örneğin 1 de bağlı küpe No Olan kurban hisse sayısı kurban bilgiler sayfasında D sütununda 5 ise 1 de bağlı küpe olan kurbana 5 hisse kaydı yapacaktır şayet 5 den fazla 1 de bağlı küpe ya hisse kaydı yapıldiği takdirde kullanıcıyı ikaz etsin ve kayıt yapmasın

Çözüm
Amin sizdende.
Ama sayın hocam bu güncelle değişkeninden dolayı işler karışıyor.
Hocam gunceleme yaparken ödemeler yani 1 taksit ve 2 Taksit ödemelerine iiskin bilgllerde ilgili textBox Lara gelmesi gerekiyor
Sayın hocam öncedende yazdığım gibi konu içinde başka konular sormayın diye.Konu güncellememi aktarmamı artık bende bilmiyorum ama güncelleme olayında yazdım.Videoyu izleyin.Tam olmamış olabilir.

Ben basit form ekleyip öyle yaptım sizin istediğiniz gibi sadece combodan seçim yapıp güncelleme olayı çok karışık çünkü öncedende yazdığım gibi güncelle adında değişken ve listbox çift tıklama ve arama ile ilgili durumlar.
Kısaca dosyanız karma karışık olmuş.Ben daha fazla bakamayacağım olmazsa yardım edecek olur inşaAllah...
Aleyküm selam.

Resimdeki gibi ekleyin alttaki kodları.

HTML:
C:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1.png

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Selamun Aleyküm hocam hisse sayısı kadar kayıt yapıyor Fakat Güncelleme Yaptığımda yanı 2 de bağlı kayıtlı bir hissedarı güncelleme yapıp 1 bağlı küpe no ile değiştirip güncellediğim zaman 1 de bağlı küpe no hisse sayısı 3 olduğu halde 4 hissedarı kayıt etmemesi lazım değilim

Selamun Aleyküm hocam hisse sayısı kadar kayıt yapıyor Fakat Güncelleme Yaptığımda yanı 2 de bağlı kayıtlı bir hissedarı güncelleme yapıp 1 bağlı küpe no ile değiştirip güncellediğim zaman 1 de bağlı küpe no hisse sayısı 3 olduğu halde 4 hissedarı kayıt etmemesi lazım değilim
Aleyküm selam sayın hocam.
Ben açık konuşmayı seven biriyimdir bundan dolayı yazıyorum yanlış anlamayın.
Bence sizin yazdıklarınızı sizdwn başka anlayan olmuyor kendimde dahil.Anladığımızı yapıyoruz tersi çıkıyor :)
Başlık ve ilk mesajınız kaydet ile alakalı ve şimdiki mesaj güncelleme dediniz.

Yani kaydet butonunamı güncelleme butonunamı neye tıklanacaksa onları belirtin.
Yada size tavsiyem anlatıeken gif yada video çekip anlatırsanız derdinizi daha iyi anlatırsınız gibi.Yada resim yapıp orda adım adım açıklayabilirsinizde ney nasıl olacak diye.
Güncelleme olayı için bugün bakarım birdaha yazdıklarınız için.Ayrıca listboxa çift tıklama koddada hata var onu denersiniz hata alırsanız konu açarsınız onunla alakalı.
Kısaca yukardaki yazdıklarımı art niyet olarak yazmadım sadece anlattıklarınız anlaşılmıyor bundan dolayı insanlar heralde yardım için uğraşmıyorlar ben bunu anladım.
Birde hatırlatayım.Çoğu üye konu açıyor örnek silme.Silme çözülüyor konu içinde güncellmeye geçiyor vs...Normalde konu çözülünce başka soru için yeni konu açılıyor bunuda sizde ve başkalarında gördüm ve bazen böyle görünce o mesajları silip konuyu kilitliyorum çünkü konu sapıp bir sürü gereksiz mesaj yazılıyor.

Konu Sahibi
Sorum güncelleme ilgili (güncelleme) butonu ile alakalı
1 de bağlı hayvanın hisse sayisi 3 olduğu için bu hayvana 3 hisse kaydedildiğini sayarsak bu hayvanın hisse sayisi dolmusdur
Sisteme 2 de bağlı hayvana. 1 hisse Sebahattin diye bir hisse kaydettik daha sonra Sebahattin kişisini güncelleme yöntemi ile 1 de bağlı hayvana kaydetdigimizde yani güncelleme yaptığımızda 1 de bağlı hayvana kaydetmemesi gerekiyor ki 1 de bağlı hayvana 4 hisse kaydedilmesin.
Hocam uyarıların için teşekkürler
Allah razı olsun

Son yazdıklarınızdan durumu anladım.
Normalde güncelleme olayını listboxa çift tıklama ile güncelle adındaki değişkenle sayfadaki satır numarası bulunuyordu bu değişkene göre kolayca güncelleme yapılıyordu ve aynı olay arama ilede güncelle değişkene satır no bulunup kolayca güncelleme yapılıyordu.

Şimdi ise bu listbıxa şift tıklamayacaksınız bu durumda güncelle değişkeni boş olacakyani değer gelmeyecek satır no gibi bu durumda hata olacak.Aynı şekilde arama formunu açmadığınız için yazdığım değişken boş olacağı için hata verecek.

Bundan dolayı biraz teferruatlı kod yazacağım tahminen olur.Bitince eklerim dosyayı.

Konu Sahibi
Hocam gunceleme yaparken ödemeler yani 1 taksit ve 2 Taksit ödemelerine iiskin bilgllerde ilgili textBox Lara gelmesi gerekiyor

Amin sizdende.
Ama sayın hocam bu güncelle değişkeninden dolayı işler karışıyor.
Sayın hocam öncedende yazdığım gibi konu içinde başka konular sormayın diye.Konu güncellememi aktarmamı artık bende bilmiyorum ama güncelleme olayında yazdım.Videoyu izleyin.Tam olmamış olabilir.

Ben basit form ekleyip öyle yaptım sizin istediğiniz gibi sadece combodan seçim yapıp güncelleme olayı çok karışık çünkü öncedende yazdığım gibi güncelle adında değişken ve listbox çift tıklama ve arama ile ilgili durumlar.
Kısaca dosyanız karma karışık olmuş.Ben daha fazla bakamayacağım olmazsa yardım edecek olur inşaAllah.
Tavsiyem olarak zaten çalışan listboxa çift tıklayıp yada arama formu açıp ordan seçip güncelleme yapmanız yoksa işiniz zor bu kodlar ve yapı ile.

Videoyuda sileceğim sonra izlediğiniz zaman.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri