• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfamda arama yap hatası alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun aleyküm sevgili dostlarım Hepinize hayırlı aksamlar daha önce sizlerden destek alarak bir program yapmıstık ve simdi aynı programda bir değisiklik gündeme geldi 3 faramede ad soyad ve telefondan arama butonu ekledim buradan arama yapmak istiyoruz bir kaç kod ekledim ama başaramadım ve Kontrol framesinde olan arama butonun silinmesi gerekiyor. ve aranılan kışı ilgili verilerin texbox lara gelmesi gerekmekdedir sayfamda excel dosyası korumalı olabilır(koruma sayfası sifresi durusu dur bilginize
dosya ve video ekte dir

Çözüm
Gifi izleyin.Sub Textboxlaragetir(ByVal syf As Worksheet, ByVal satirNo As Long) içine koddaki gibi devam edin hangi sütunlardan gelecekse orda zaten belli oluyor.
Ayrıca TextBox4.Value = "" bunun altına diğer textboxları ekleyin silinecek olanları.

2.gif

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

HTML:
PHP:
Konu Sahibi
Arama sonucu Hisse sayfasındaki olan verilerin tamamı Textbok Lara gerekmekdedir

Konu Sahibi
Sayfamda bulunun ara makrosu kodları silinirse kafa karışıklığı giderilmiş olur

Gifi izleyin.Sub Textboxlaragetir(ByVal syf As Worksheet, ByVal satirNo As Long) içine koddaki gibi devam edin hangi sütunlardan gelecekse orda zaten belli oluyor.
Ayrıca TextBox4.Value = "" bunun altına diğer textboxları ekleyin silinecek olanları.

2.gif

HTML:
CSS:

HTML:
PHP:

Çözüm
TextBox4.Value = syf.Cells(satirNo, "k").Value
Örneğin bu kod ile Textbox4 e Hisse sayfasının K sütunundaki verisi gelir hangi satırda bulunduysa.
Bu mantıkla devam edeceksiniz ve hangi textboxlara veri alınacaksa önce onları temizleteceksiniz ben 2,3 ve 4 için yaptım koda temizleme.

Dosyadaki kodları unuttum ama 6.Mesajdaki gifteki hatayı zaten kolayca anlamanız gerekiyordu.Tam göremiyorum ama textbox10 daki veri bir değişkene alınmak istenmiş ve formatta sayısal bir formatlama yapılmış kodda ve textbox10(arama yapılan textbox) değeride metinsel girmişsiniz.Bilmiyorum anlatabilsimmi özetle örneğin arama için a gibi metin yazınca metin sayıya çevrikmediği için hata vermişti ben o kodları silmiştim birkaç benzer kod daha vardı mesela textbox11 adında textbox olmamasına rağmen kodda vardı yanlış yazmadıysam.
Kısaca ekli yolladığım yorumdaki dosya çalışıyor.

Konu Sahibi
Hocam bir türlü dosyanın içinden cikamadim dosyayı güncelleyıp göndermeniz münkunmü

Hocam bir türlü dosyanın içinden cikamadim dosyayı güncelleyıp göndermeniz münkunmü
Abey tam olarak adım adım anlatırmısınız şunu tıklayınca şu textboxlara şu sayfadan şu forumda şöyle gelecek diye.
Çünkü anladığım şekilde yapıp gif ve dosya eklemiştim.

5.Mesajdaki dosyada textbox2,3 ve 4 e gelmiyormu.2 olanada j sütun gazdım nerdwn geleceğini bilmediğim için.

Konu Sahibi
j sutunu bilgileri kurban hisse sayfasında kurban bilgileri sayfasından almakdadir

Konu Sahibi
Dikkatle Bakınca anlasıyor vermis oldunuz bilgiden dolayı tesekkur ederim arama makrosu sorunu cözulmüstur

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri