11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı İMSAKİYESİ
İmsaka Kalan İmsak Saati
  • DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfa İsmine Göre Veri Aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
100
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 145
Merhaba ekteki dosyamda sayfa1 deki verileri H sütununda onay işareti olan verileri Data sayfasına alıyorum. İşaretli veriler alınırken Sayfa1 de A sütununda yeniden aktarılan verilere ait sıralama yapıyor font rengi ve satır rengi değişiyor. Ve data sayfasına da A1 deki sıra numarasını veriyor. herhangi bir kişiye ait onay kaldırılırsa yeniden sıralama yapıyor .Data sayfasında siliyor. Bu yapabildiklerimi Sayfa1 de I sütunundan itibaren belirtilen branş adlarına ait sayfa ismine aktarabilmek. Bir kişi birden fazla branşta olabilir . Ben yapamadım yardımlarınızı rica ediyorum

Çözüm
Çok Çok teşekkür ederim. DRAMA, Y.DİL ve KODLAMA sütunlarını da kullanacağım hatta daha da artabilir. O zaman sanırım koddaki bölüme sütun aralıklarını yazacağım.
Evet "F2:P" yazan yeri eklediğiniz sütuna göre düzenleyin.

DATA sayfasını sadece yapabildiklerimi belirtmek için kullandım .Şuan bir ders ismi olarak kullanabilirim sanırım. Kod da o sayfaya adfedilen bir bölüm göremedim.
1. satırda DATA yerine ne yazarsanız o sayfada işlem yapar.
Kodlar 1. satıra bakarak sayfa isimlerini buluyor.
Sayfa ismini bulan kod satırı aşağıda
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Şu sorunla karşılaştım. Herhangi bir branşta eğer öğrenci silinirse Sayfa1 de ki tik kaldırılınca branş sayfasında sıra numarasına sona 1...
Windows 10 Opera 127
Merhaba.
Tüm sayfalardaki formülleri kaldırdım aynı işlevi yapan kod ekledim.
2. satırdan itibaren F : P sütunları arasına çift tıklama yapınca 1. sayfadaki sayfa adına o satırı kopyalar.
Eğer 1. sayfada yazan isimde bir sayfa yoksa hata verir DRAMA, Y.DİL ve KODLAMA" sütunlarına çift tıklayınca hata verir.
Eğer bu sütunları dahil etmek istemezseniz.
HTML:
Kod:
Satırındaki "F2 : P" yerine "F2:M" yazabilirsiniz.

Dosya ekte inceleyiniz.

Konu Sahibi
Merhaba.
Tüm sayfalardaki formülleri kaldırdım aynı işlevi yapan kod ekledim.
2. satırdan itibaren F : P sütunları arasına çift tıklama yapınca 1. sayfadaki sayfa adına o satırı kopyalar.
Eğer 1. sayfada yazan isimde bir sayfa yoksa hata verir DRAMA, Y.DİL ve KODLAMA" sütunlarına çift tıklayınca hata verir.
Eğer bu sütunları dahil etmek istemezseniz.
HTML:
Kod:
Satırındaki "F2 : P" yerine "F2:M" yazabilirsiniz.

Dosya ekte inceleyiniz.
Çok Çok teşekkür ederim. DRAMA, Y.DİL ve KODLAMA sütunlarını da kullanacağım hatta daha da artabilir. O zaman sanırım koddaki bölüme sütun aralıklarını yazacağım. DATA sayfasını sadece yapabildiklerimi belirtmek için kullandım .Şuan bir ders ismi olarak kullanabilirim sanırım. Kod da o sayfaya adfedilen bir bölüm göremedim. Şu sorunla karşılaştım. Herhangi bir branşta eğer öğrenci silinirse Sayfa1 de ki tik kaldırılınca branş sayfasında sıra numarasına sona 1 rakamı geliyor. Resim ve dosyayı ekliyorum .Çözülebilirse sevinirim Birde koşullu biçimlendirme için kullandığım şu formül için =$F2="R" nasıl düzenleyebilirim F2: P2 aralığını kapsasın

Windows 10 Opera 127
Çok Çok teşekkür ederim. DRAMA, Y.DİL ve KODLAMA sütunlarını da kullanacağım hatta daha da artabilir. O zaman sanırım koddaki bölüme sütun aralıklarını yazacağım.

DATA sayfasını sadece yapabildiklerimi belirtmek için kullandım .Şuan bir ders ismi olarak kullanabilirim sanırım. Kod da o sayfaya adfedilen bir bölüm göremedim.
HTML:
Kod:

Şu sorunla karşılaştım. Herhangi bir branşta eğer öğrenci silinirse Sayfa1 de ki tik kaldırılınca branş sayfasında sıra numarasına sona 1 rakamı geliyor. Resim ve dosyayı ekliyorum .
Bunu düzelttim.

Birde koşullu biçimlendirme için kullandığım şu formül için =$F2="R" nasıl düzenleyebilirim F2:P2 aralığını kapsasın
Örnekteki dosyada önceki koşullu biçimlendirmelerin hepsini sildim, A:P aralığının tamamını seçip koşullu biçimlendirme formül kısmına =EĞERSAY($F1:$P1;"R")>0 formülünü uyguladım.

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi

HTML:
Kod:

Bunu düzelttim.

Örnekteki dosyada önceki koşullu biçimlendirmelerin hepsini sildim, A:P aralığının tamamını seçip koşullu biçimlendirme formül kısmına =EĞERSAY($F1:$P1;"R")>0 formülünü uyguladım.
Çok çok teşekkür ederim. Minnettarım .Ama şimdi şu sorunla karşılaştım. Eğer derste bir öğrenci varsa sıra numarası 1 olarak gelmiyor boş geliyor. Kişi sayısı arttıkça sıralama yapıyor. Bir hata mı olması gereken mi bilemedim.

Windows 10 Opera 127
4. mesajdaki dosyayı yeniledim.

Konu Sahibi
Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim sayın Alpi . Yapmak istediğim şekilde çalışıyor. Minnettarım . Excel çözüm ailesi iyi ki var.

Windows 10 Opera 127
Rica ederim. Kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri